Hamayel: Cebel Sabih'te siyonist işgal rejimine karşı 3 cephede mücadele ediyoruz

Hamayel: Cebel Sabih'te siyonist işgal rejimine karşı 3 cephede mücadele ediyoruz

Beyta Belediye Başkan Yardımcısı Musa Hamayel, belediyeye bağlı kurumların ve aktivistlerin, Nablus'un güneyindeki Beyta beldesi yakınlarındaki Cebel Sabih'te inşa edilen yasa dışı işgal birimlerine karşı üç cephede mücadele ettiğini vurguladı.

Filistin'in işgal altındaki Batı Şeria bölgesinde bulınan Nablus kentinin Beyta beldesindeki mücadele hakkında açıklamalarda bulunan Hamayel, Filistinli direnişçilerin, gündüz saatlerinde protesto gösterileri ve yürüyüşler düzenlemesi, geceleri işgalcilerle birebir çatışmalara girmesinin mücadelenin birinci cephesini teşkil ettiğini belirtti.

Hamayel, Beyta beldesi sakinlerinin, Gazze Şeridi'nde direniş amaçlı kullanılan yöntemlerin benzerlerini icat ettiğini ve bu sayede Yahudi gasıpları püskürtmekte başarılı olduğunu kaydederek, "İki haftadır Cebel Sabih'te işgalcilere karşı gece gündüz mücadele ediyoruz. İnsan merkezli her türlü direniş metoduna başvuruyoruz." dedi.

Siyonist işgal rejiminin saldırılarında 20'den fazla Filistinli yaralandı

Belediye kurumlarının, attığı adımlarda mevcut kanunların dışına çıkmadığını ve bunun da mücadelenin ikinci cephesi olduğunu aktaran Filistinli yetkili, topraklarının Yahudi gasıplar tarafından istila edilmesine izin vermeyeceklerini ve burada inşa edilen yasa dışı birimlerin bir an önce yıkılması gerektiğini söyledi.

Açıklamada, Cebel Sabih'te birçok zeytin ağacının dikili olduğu ve bölgenin, Yahudi işgalcilerin iddia ettiği gibi terk edilmediği ifade edildi.

Hamayel, Beyta halkının, mücadelenin üçüncü cephesinde ise Yahudi yerleşimcilerin ve siyonistlerin işgal girişimlerini önlemek amacıyla beldeyi imar ettiğini ve bölgede yeni yollar açtığını vurguladı.

Filistinli direnişçiler, bölgede sayıları giderek artan Yahudi işgal birimlerine karşı hemen her gün protesto amaçlı gösteriler ve yürüyüşler düzenliyor. Durumdan rahatsız olan işgal askerleri, protestocuları dağıtmak için orantısız güç kullanmaktan çekinmiyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.