Hamo Ağa 250 kişilik ailesiyle darbecileri protesto etti

Hamo Ağa 250 kişilik ailesiyle darbecileri protesto etti

Diyarbakır’da yaşayan Hamo Ağa, 15 Temmuz ABD destekli darbe girişimini; 4 eşi, 56 çocuğu ve 200 torununu yanına alarak protesto etti.

Diyarbakır’ın Bismil ilçesi Işıklar (Hayderî) köyünde yaşayan Hamo Ağa lakaplı Mehmet Aslan, 15 Temmuz ABD destekli darbe girişimini protesto etmek için 4 eşini, 56 çocuğunu ve 200 torununu yanına alarak basın açıklaması yaptı.

15 Temmuz darbe girişimine tepkiler artarak devam ediyor. Tepkilerin en dikkat çekicilerinden biri Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde gerçekleşti. 4 eş, 56 çocuk ve 200 torun sahibi Hamo Ağa lakaplı aynı zamanda Bismil Ziraat Odası Başkanı olan Mehmet Aslan, darbe girişimini protesto etmek amacıyla ailesinin tüm fertlerini yanına alarak, Bismil Ziraat Odası Başkanlığı binasının önünde basın açıklaması yaptı.

Yapılan basın açıklamasında, açılan dövizlerde, “Reis dik dur eğilme Hemo ağa seninle, Türkiye’nin ve 200 torunumun geleceği için demokrasi nöbetindeyim, Biz kısık sesleriz, Minareleri sen ezansız bırakma Allah’ım” sloganları yer aldı.

Basın açıklamasında,  15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminin tarihe kara bir leke olarak geçeceğini ifade eden Aslan, darbe girişiminin başarısız olduğunu belirterek halkın iradesinin kazandığını açıkladı.

Başta kendisi ve ailesi olmak üzere tüm Bismil halkı, çiftçiler ve dava arkadaşlarıyla alanlarda olduğunu dile getiren Aslan, “Bu hain planı şiddetle kınadığını belirtir, halkın iradesine saygısı olmayan bu vatan hainlerinin en ağır şekilde cezalandırmasını istiyoruz. Hiçbir güç, hiçbir kimse halkın oylarıyla seçilmiş cumhurbaşkanına, hükümete, halkın temsilcisi olan meclise karşı darbe girişiminde bulunamaz. Çünkü demokrasilerde son sözü halk söyler ve halk hainlere müsaade etmedi. Buradan başta cumhurbaşkanımızın ve tüm devlet kurumlarımızın yanında olduğumuzu belirtir. Bizler de canımız pahasına başkomutanımızın arkasındayız.” dedi. (İLKHA)










 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler