Hani İrşad-Der Dualarla Açıldı

Hani İrşad-Der Dualarla Açıldı

Diyarbakır`ın Hani ilçesinde kısa adı Hani İrşad-Der olan "İrşad Eğitim, Kültür, Sağlık, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği" dualarla açıldı.

DİYARBAKIR- Çarşı mahallesinde bulunan dernek binasında düzenlenen açılışa Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlandı. Ardından Mustazaflar Hareketi kurucu üyelerinden Avukat Hüseyin Yılmaz bir konuşma yaptı.

 

Dernekleşmenin önemine değinen Hüseyin Yılmaz, günümüzde halka hizmeti ve hayırlı çalışmaların dernekler aracılığıyla yürütüldüğünü, toplumun İslamileşmesi noktasında derneklerin önemli görev icra ettiğini belirtti. Yılmaz, İrşad Derneğinin Hani halkına hayırlar getirmesini, hayırlı çalışmalar yapmasını temenni ederek konuşmasını noktaladı.

 

Hüseyin Yılmazın ardından Rehber (Çağrı) TV Genel Yayın Yönetmeni Abdüssamed Yalçın Kürtçe kısa bir konuşma yaptı. Konuşmasında İslami Sivil Toplum Kuruluşlarının gerekliliğine değindikten sonra, iyiliği emredip kötülükten sakındırma noktasında üzerimizde sorumluluğunun bulunduğunu, bunu dernek bünyesinde halka hizmet olarak yerine getirmenin gerekliliğinden bahsettikten sonra konuşmasını hayır duaları ile sonlandırdı.

 

Muzaffer Karavil Hoca tarafından yapılan duadan sonra dernek üye ve gönüllülerinin verdiği yemekli mevlit ile program sona erdi.
(Nihat Ayyıldız - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.