Hani Kaymakamlığından gözaltı açıklaması

Hani Kaymakamlığından gözaltı açıklaması

Diyarbakır'ın Hani Kaymakamlığı, ilçede seçimleri takip için bulunan yabancı gözlemcilerin gözaltına alındığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını, sadece sandık çevresinde uzaklaştırıldıklarını açıkladı.

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde İtalya'dan geldikleri ileri sürülen gözlemcilerin kolluk kuvvetleri tarafından gözaltına alındığına dair haberlere ilişkin Hani Kaymakamlığından açıklama yapıldı.

Hani Kaymakamlığından yapılan açıklamada, "Bir takım basım-yayın organları ve sosyal medya hesaplarında ilçemize İtalya'dan gelen gözlemci heyette yer aldığı söylenen kişilerin gözaltına alındığına dair iddialar yer almış olup; Hani ilçesinde oy kullanılan bir okulumuza, seçimlerde gözlemci oldukları iddiasıyla 2 İtalyan vatandaşı, bir tercüman ve avukat olmak üzere toplam 4 kişi gelmişlerdir." denildi.

Açıklamada, "Yapılan kontrollerde herhangi bir uluslararası gözlemci akreditasyonlarının olmadığı; ayrıca sandık alanında yer alacak kanunda sayılı kişilerin olmaması nedeniyle 298 sayılı Kanunun 81 ve 82'ci maddelerindeki düzenlemelere uygun olarak sandık çevresinden uzaklaştırılmışlardır. Daha sonra yapılan kimlik kontrollerin ardından ayrılmışlardır. Herhangi bir gözaltına alınma olayı bulunmamakla birlikte haberler gerçeği yansıtmamakta olup, bu tür asılsız haberlere itibar edilmemesi gerekmektedir." ifadeleri yer aldı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler