Hani'de binlerce haneye günlerdir elektrik verilmiyor

Hani'de binlerce haneye günlerdir elektrik verilmiyor

Diyarbakır’ın Hani ilçesine bağlı birçok mahalleye 4 gündür elektrik verilmezken halk, sorunun bir an önce çözülmesi için yetkililere seslendi.

Diyarbakır’ın Hani ilçesine bağlı Gürbüz, Abacılar (Nêrib) ve civar mahallelere 4 gündür elektrik verilemiyor. Sorunun, DEDAŞ ile Enerji-Sen’e bağlı işçiler arasında yaşanan anlaşmazlıktan kaynaklandığı belirtilirken halk, mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

Yaşanan sorun hakkında mağduriyetlerini dile getiren Gürbüz Mahalle Muhtarı Mehmet Gügerçin, bin 200 haneli ve 6 bin nüfuslu olan bir yerde 4 gündür elektrik olmadığını belirtti.

Kendilerini mağdur edenlerden şikayetçi olduklarını söyleyen Gügerçin, binlerce  insanı mağdur etmeye kimsenin hakkının olmadığını ifade ederek,  bazı hastalarının elektriği bağlı cihazları kullanmak zorunda kaldığını ancak kesinti nedeniyle hastalarının sağlığından endişe duyduklarını dile getirdi.

Gügerçin, “Yaşanan sorunla ilgili devlet yetkililerine bildirdik. Kimse buna müdahale etmiyor. Sanki adamlar çok güçlüymüş gibi. Birileri buna el atması lazım yoksa kendimiz bunu hal edeceğiz. Elektriğimizi yapsınlar ve buna acil bir çözüm bulsunlar.” dedi.

“Elektriğimizi neden kesiyorlar? Biz ne yaptık, hiçbir şey yokken bunu bize niye yapıyorlar?” diye soran mahalle sakinlerinden Recep Yılmaz ise mağduriyetlerini son bulmasını istedi.

Ömer Keklik ise, DEDAŞ ve greve giren işçiler nedeniyle elektriklerin kesildiğini, bundan dolayı da su sıkıntısı yaşadıklarına dikkat çekti.

Abacılar (Nerib) Mahalle Muhtarı Aziz Demir de bir haftadır elektrik sıkıntısı yaşadıklarını Kuyular muhtarıyla beraber elektrik sorunun geçici süreliğine yaptıklarını söyledi.

Muhtar Demir, “KESK’e bağlı olan işçiler sorunu yapmıyorlar. Bunun için genel DEDAŞ Genel Müdürlüğü görüştük, müdahale edemeyeceklerini söylediler. 25 muhtar ile kaymakamlığa dilekçede bulunduk, sonuç alamadık.  Devletin buna bir el atması lazım. Kurumlar özelleştirdiğinden beri hep sıkıntı oluyor. Sorunlar daha büyümeden mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz.” ifadelerini kullandı

Abacılar sakinlerinden Abdurrahman Demir ve Abdülaziz Topkaya, DEDAŞ ve işçiler arasında yaşanan bir sıkıntının halka yansıtılmasının doğru olmadığına işaret etti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler