Hani'de Bombalı Gösteri: 2 Yaralı

Hani'de Bombalı Gösteri: 2 Yaralı

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde düzenlenen gösterilerde elinde bomba patlayan bir gösterici ile bir polis memuru yaralandı.

Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamada, Hani ilçe merkezinde Kobani'yi bahane eden 50 kişilik bir grubun izinsiz gösteri yapmak istediği belirtildi.

Açıklamada, güvenlik güçlerinin uyarılarına rağmen dağılmayan gruba müdahale ettiği, çıkan olaylarda gösterici grup içerisinde bulunan 15 yaşındaki M.S'nin elindeki patlayıcının infilak etmesi sonucu ağır yaralandığı kaydedildi.

Yaralanan göstericinin yapılan ilk müdahalenin ardından Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildiği belirtilen açıklamada, "Yasa dışı eyleme müdahalede bulunan güvenlik güçlerimizden bir personelimiz ise eylemcilerin attığı taşlardan birisinin kafasına gelmesi sonucu yaralanmış olup durumu iyidir" denildi.

Açıklamada ayrıca, olaya ilişkin sosyal medyada yer alan "göstericinin polis tarafından vurularak yaralandığı" ifadelerinin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Cizre'de eylem

Şırnak'ın Cizre ilçesi Nur Mahallesi'nde toplanan ve yüzlerine maske takan grup, Yefes Caddesi'nde yolu trafiğe kapattı.

Grup, yoldan geçen araçları durdurarak kontrol yapmak istedi.

Olay yerine sevk edilen polis ekiplerinin dağılmaları yönündeki uyarılarına gruptakiler taş, molotofkokteyli ve havaifişekler atarak karşılık verdi. Polisin tazyikli su ve biber gazıyla müdahale ettiği gruptakiler ara sokaklara kaçarak dağıldı.

Gaziantep'te gerginlik

Gaziantep'in Beybahçe Mahallesi'nde toplanan bir grup, Güzelvadi Mahallesi'ne kadar yürüdü. Bazı cadde ve sokakları çöp konteynerleri ile trafiğe kapatarak güvenlik güçlerine taş ve havai fişek atan grup, bazı okul ve araçların da camlarını kırdı.

Polisin TOMA ve biber gazıyla müdahale ettiği grup, ara sokaklara kaçarken, cadde ve sokaklar zırhlı araçların desteğiyle trafiğe açıldı. 

Polis önlemlerini artırırken, olayın yaşandığı mahalleye özel hareket polisleri sevk edildi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.