Hani'de çiftçilere badem fidanı dağıtıldı

Hani'de çiftçilere badem fidanı dağıtıldı

Hani ilçemizde 50 çiftçiye, 14 bin adet aşılı badem fidanı dağıtıldı.

Hani ilçemizde kapama badem bahçesi sayısını artırmak, çiftçilerin tarımsal gelirini yükseltmek, meyveciliğin gelişmesini sağlayarak ekonomiye katkıda bulunmak amacıyla "Meyveciliği Geliştirme Projesi" kapsamında çiftçilere, aşılı badem fidanı dağıtıldı.

Hani İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 50 çiftçiye tamamı hibe olarak verilen 14 bin adet ferragnes-ferraduel cinsi aşılı badem fidanının bedeli, Hani Belediyesince karşılandı.

Müdürlüğün teknik personelleri tarafından çiftçilere, badem fidanı yetiştiriciliği hakkında teknik bilgi verildi.

Hani Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Turan Soğukoluk, törende yaptığı konuşmada, "Öncelikle böyle güzel bir günde sizlerle birlikte olmaktan mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. Amacımız, üreticilerimizin geleneksel tarımdan teknik tarıma geçişini sağlayarak katma değeri yüksek ürünler üretmek, ilçemizin meyvecilik konusunda bölge genelinde aranılan bir yer haline gelmesini sağlamaktır. Toplamda 14 bin adet aşılı badem fidanı dağıtımını gerçekleştirdik. Çiftçilerimiz de bunları sağlıklı bir şekilde tarım alanlarına dikecekler ve en güzel şekilde ürünlerini elde edecekler. Bu ilgi ve alaka da devam ettiği sürece kapama meyve bahçe projeleri devam edecek ve Hani ilçesi yeşil bir görünüme kavuşacaktır." dedi.

Hani İlçe Tarım ve Orman Müdürü Abdulaziz Alioğlu ise "2017-2018 yıllarında 12 bin adet ceviz fidanı dağıttık. Bugün de 14 bin adet badem fidanı dağıtarak, ilçemizi meyvecilik konusunda cazibe merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz. Hem bağcılığıyla hem ceviziyle hem bademiyle ilçemiz meyvecilik konusunda gelişecek. Üreticilerimizin bütçelerini yükseltemesine katkı sağlayacaktır. Bu kapsamda, 14 bin bademle 350 dekarlık alanda kapama badem bahçesi tesis edilecek." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından aşılı badem fidanlarının dağıtımı yapıldı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler