Hani’de “Hayat Namazla Güzeldir” etkinliği düzenlendi

Hani’de “Hayat Namazla Güzeldir” etkinliği düzenlendi

Diyarbakır’ın Hani ilçesinde İslami ilimler alanında çocuklara yönelik verilen eğitimden sonra “Hayat Namazla Güzeldir” etkinliği gerçekleştirildi.

Kuran Nesli Platformu her yıl olduğu gibi bu sene de yaşları 7 ile 10 arasında değişen çocuklara yönelik namaz eğitimi verdi.

Diyarbakır’ın Hani ilçesinde Kuran Nesli Platformu bünyesinde düzenlenen eğitim programlarına katılan çocuklar, tekbir ve salavatlar eşliğinde merkez camiinden Ulu Camiye kadar yürüyüş düzenledi.

Camide düzenlenen etkinlikte konuşan Ulu Camii İmam Hatibi Molla Mahmut Özkılıç, çocuklara namazın öneminden bahsetti.

Çocukların öğle namazını camide erkanına uygun olarak kılması cami cemaati tarafından takdirle karşılandı.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Kur'an Nesli Platformu Hani Temsilcisi Yakup Kaya, 2 seneden beri bu tür etkinlikler düzenlediklerini belirterek namaz programlarının çocuklar için farkındalık oluşturduğunu ve bu tür etkinliklerin olumlu yönde etkiler bıraktığının altını çizdi.

Kaya, “Çocuklar büyürken namazla büyümeli. Çünkü Resulullah Efendimiz Sallallahu Aleyhivesellem, çocuklara 7 yaşından itibaren namazı sevdirmemizi ve öğretmemizi emrediyor. Bu yaşta namazın önemini öğrenen çocukların kalplerinde iman aşkı yeşerir.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.