Hani'de kadın çiftçinin başarısı

Hani'de kadın çiftçinin başarısı

"Genç Çiftçi Projesi" çerçevesinde Diyarbakır'da bir kadına, 500 adet kapasiteli Salma Yumurtacı Tavuk İşletmesi tesis edildi.

"Genç Çiftçi Projesi" çerçevesinde Diyarbakır'ın Hani ilçesinde ilk defa bir kadına, 500 adet kapasiteli Salma Yumurtacı Tavuk İşletmesi tesis edildi.

İşletmenin sahibi Yazgül Opçin, Salma Yumurtacı Tavuk İşletmesi ile günlük ortalama 400-450 adet organik yumurta üretimi gerçekleştiriyor.

İnsan sağlığının korunmasının öncelikli hedefleri arasında olduğunu belirten Opçin, bir kadın olarak hem aile bütçesine katkı sağlayacağı hem de ilçe ekonomisinde etkin bir rol alma fırsatı yakaladığı için çok mutlu olduğunu dile getirip, Hani İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne teşekkür etti.

Hani İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdülaziz Alioğlu ise Salma Yumurtacı Tavuk İşletmesi'nin açılışında yaptığı konuşmada, "Bu işletme bölgemize örnek teşkil edecektir. Ayrıca daha fazla yumurtacı tavuk işletmeleri kurulmasına öncülük ederek, bölgemizde yeni istihdam alanları oluşturacağına inanıyorum." dedi.

Anne sütünden sonra insanın ihtiyacı olan bütün besin öğelerini içerisinde bulunduran tek besin kaynağının yumurta olduğunu ifade eden Alioğlu, bu tür işletmelerin bölgedeki insanların beslenmesine büyük katkı sağlayacağını anlattı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.