Hani'de Mevlid-i Nebi etkinliği

Hani'de Mevlid-i Nebi etkinliği

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından, Diyarbakır'ın Hani ilçesinde Mevlid-i Nebi etkinliği düzenlendi.

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Necip Fazıl Kısakürek Çok Amaçlı Gençlik Kültür ve Sanat Merkezinde Mevlid-i Nebi etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe ilçe halkının yoğun katılım gösterdiği görülürken, Enis Çiçek’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, daha sonra Mevlid-i Şerif okundu.

İlahilerin de seslendirildiği etkinlikte bir konuşma yapan İbrahim Yaz; yaşantının, söylemlerin ve eylemlerin hepsinin Muhammedi olması gerektiğini vurguladı.

“Adalet, barış denildiği zaman kastımız nedir, rahmet peygamberi denildiği zaman onun hangi yönlerini ele almamız lazımdır? Doğrusu o âlemlere rahmet olarak indirildi. Onun hayatı, mücadelesi, İslam'ı insanlara ulaştırma gayreti büyük bir örnek olarak önümüzde duruyor." diyerek konuşmasına devam eden Yaz, şunları ifade etti:

“Onun getirmiş olduğu dava, din aramızdadır. Vallahi biz ona sımsıkı sarılırsak, getirdiği emanete hakkıyla uyarsak, biz bu uğurda her türlü bela ve musibetlere katlanmayı, sabır etmeyi ve direnmeyi seçersek Allah bizi muhakkak ki aziz edecektir. Lakin peygamberin hayatını sadece seneden seneye anma etkinliklerinde oturup dinlersek, hayatını roman olarak okursak, onun ahlakını ailemize, mahallemize, memleketimize ve şehrimize getirmezsek bunun hesabını da vallahi veremeyeceğiz.  Herkes muhakkak ki bu dünyada ne ekerse onu biçecektir. Biz İslam için çalışmakla mükellefiz. Kendi hayatımızı tepeden tırnağa göz önüne alalım ve kendimizi sorgulayalım."

Yaz, “Eskiden bir evde baba, anne, kardeşler ve iki gelin bulundurdu. Bunlar mutlu ve huzurlu yaşarlardı. Şimdi 200 metrekarelik evlerde yaşayamayacak hale geldik. Sorunlar ve sıkıntılar bizi içten içe kemirmektedir. Aldığımız eşyaların haddi hesabı yok. Ve biz peygamberin ümmetiyiz. Bizim yaşantımızın da söylemimizin de eylemimiz de Muhammedi olması gerekiyor.” dedi.

İbrahim Yaz'ın konuşmasının ardından yapılan dua ile etkinlik sona erdi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler