Hani'ye bağlı Dede köyünde kutlu doğum etkinlği

Hani'ye bağlı Dede köyünde kutlu doğum etkinlği

Peygamber Sevdalıları Platformu, Diyarbakır'ın Hani İlçesine bağlı Dede (Şexselamet) köyünde kutlu doğum etkinliği düzenledi.

DİYARBAKIR-  Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi İrşad-Der tarafından Hani’ye bağlı Dede (Şexselamet) köyünde kutlu doğum etkinliği düzenlendi.

 

Lütfi Biçer’in sunuculuğunu yaptığı program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

 

Mevlithanların okuduğu Kürtçe mevlitle devam eden etkinliğe konuşmacı olarak katılan Molla Muzaffer Karavil  ve  Molla Celal Boztaş katıldı.

 

Karavil yaptığı konuşmada, ümmetin Rasulu’ne  olan sevgisini vurgulayarak , “Allah’ın Resulüne düşmanlık yapanlar hiçbir zaman unutmasınlar ki, Resulullah’ın sevgisini kalbimizden çıkaramazlar, Kur’an ve Sünnetten ayıramazlar. Bugün dünyanın her tarafında bu etkinlikler yapılıyor. Hz Muhammed’in ümmeti, bu mevlit  etkinlikleri  vesilesiyle toplanıp, Hz. Muhammed’e olan  sevgilerini gösteriyorlar.” dedi.

 

Daha sonra konuşan Molla Celal Boztaş ise ölümün ne zaman geleceğinin belli olmadığına dikkat çekerek, ” Sakın demeyin biz halen küçüğüz. Bazen insan büyümeden ölüyor. Ey gençler, bilin ki bazen insan yaşlanmadan ölür. Ey ihtiyarlar, bilin ki biz artık gün begün mezara daha yaklaşıyoruz. Bizim gidenlerden daha fazla hazırlığımız olması gerekir.  Ölümün alameti, biz yaşlılarda daha fazladır.” İfadelerine yer verdi.

 

Grup Aksa’nın seslendirdiği ilahilerle programa katılanlara coşkulu anlar yaşadı.

 

Kutlu Doğum etkinliği yapılan duayla son buldu.   (Veysi Demirci – İLKHA)

Hani haberleri

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler