Harçlıklarıyla muhtaç ailelere yardım eli uzattılar

Harçlıklarıyla muhtaç ailelere yardım eli uzattılar

​Muş Alparslan Üniversitesi bünyesinde faaliyet yürüten Hayırda Buluşanlar Topluluğu üyeleri, muhtaç ailelere yardım eli uzattı.

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) bünyesinde faaliyet yürüten Hayırda Buluşanlar Topluluğu üye ve gönüllüleri, harçlıklarından biriktirdikleri paralarla 10 muhtaç aileye yardım eli uzattı.

Kentteki bir alışveriş merkezinde aldıkları gıda malzemelerini kolilere yerleştiren öğrenciler daha sonra kolileri tek tek muhtaç olan ailelere dağıttılar.

"Biriktirdiğin değil paylaştığın senindir" sloganıyla faaliyet yürüttüklerini söyleyen öğrenciler, ailelerinin kendilerine gönderdiği harçlıkları muhtaçlarla paylaşmanın kendilerine huzur verdiğini söylediler.

Topluluğun akademik danışmanı öğretim elemanı Hatip Erdoğmuş ise konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “İnşallah bugün 10’dan fazla aileye ihtiyaçlarını giderme adına yardım kolisi dağıtacağız. Bu kolilerin oluşturulmasında öğrencilerimizin katkısı çok büyüktür. Öğrencilerimiz kendi harçlıklarından artırarak, kendi gezmelerinden kısarak oluşturdukları birikimi getirerek muhtaç ailelere bir nebze de olsa katkı sunmak istiyorlar. Yaptığımız yardımlar bu açıdan çok çok önemlidir. Bizim topluluğumuzun bir sloganı var, ‘Biriktirdiğin değil paylaştığın senindir.’ Öğrencilerimiz de bugün bunu yaptılar. Biriktirdiklerinin değil paylaştıklarının onların olduğunun vurgusunu yaptılar.” ifadelerini kullandı.

Topluluk üyelerinden Yeter Pekbay da şöyle konuştu: “Kendi harçlıklarımızdan biriktirdiğimiz ve üniversite arkadaşlarınızdan topladığımız paralarla bir birikim yaptık ve bu gıda malzemeleri ile muhtaç ailelere ulaşmaya çalışıyoruz. İmkânlarımız bu kadar. Hayırseverlerden de destek bekliyoruz. Babalarımızın, ailelerimizin bize verdiği harçlıklarla elimizden geldiği kadarıyla biz bunları yapmaya çalışıyoruz.”

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.