Hariri: Hizbullah'la ortaklığa hazırım!

Hariri: Hizbullah'la ortaklığa hazırım!

Lübnan'ın eski Başbakanı Saad el Hariri Lübnan'da hükümeti kurmak için Hizbullah'la güç paylaşımı yapmaya hazır olduğunu açıkladı

Lübnan eski Başbakanı Saad el Hariri hükümeti kurmak için Hizbullah'la güç paylaşımı yapabileceğini açıkladı. Hariri ülkede 9 aydan bu yana devam eden siyasi karışıklığın sona ermesi ve yeni bir hükümet kurulması için siyasi rakibi olan Hizbullah'la güç paylaşımına hazır olduğunu duyurdu.

Hariri'ni bu açıklaması farklı şekillerde yorumlanıyor, bu kararın Hariri ve destekçileri için 'döneklik' olacağı ileri sürülüyor. 

Diğer taraftan Hariri'nin babası Refik el Hariri'ye 2005 yılında düzenlenen suikastin arkasında da Hizbullah'ın olduğu iddiaları var, Hariri şimdi bu iddialarla da yüzleşmek durumunda. Konuyla ilgili sorulan bir soru üzerine Saad El Hariri, suçluluğu ispat edilene kadar herkes masumdur diyerek Hizbullah'la ilgili iddiaların henüz ispat edilmediğini belirtti.

Hariri, bu ülke bizim ülkemiz ve biz herkesi birleştirmeliyiz, kimseyi dışarıda bırakmamamız gerekir diyerek Hizbullah'la işbirliği yapmaya sıcak baktığını duyurdu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.