Harran Üniversitesine yeni bir kavşak yapılacak

Harran Üniversitesine yeni bir kavşak yapılacak

Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Sarıışık, üniversiteye giriş ve çıkışları kolaylaştırmak amacıyla yeni köprülü kavşak yapacaklarını söyledi.

Harran Üniversitesi tarafından basın mensuplarına verilen iftar yemeğinde konuşan Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Sarıışık, üniversiteye giriş ve çıkışları kolaylaştırmak amacıyla yeni köprülü kavşak yapacaklarını söyledi.

Harran Üniversitesi tarafından basın mensuplarına iftar yemeği verildi. Osmanbey Kampüsü Sosyal Tesislerinde verilen yemeğe Şanlıurfa’da görev yapan çok sayıda basın mensubu katıldı.

İftardan sonra üniversitenin çalışmaları ile ilgili sunumların yapıldığı programda yapılması planlanan projeler hakkında bilgiler verildi.

Harran Üniversitesi Hastanesinin üniversite içerisinde hizmete girmesinin üniversite bağlantı noktasında tek köprülü kavşağın olmasının ciddi yoğunluklara sebebiyet verdiğini belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sarıışık, bu yoğunluğu gidermek için yeni bir kavşak projesinin hazırlandığını söyledi.

Sarışık, “Malumunuz şu an Osmanbey köprülü kavşağımız tek köprü ile bağlantı yapıyor. Urfa’mıza Mardin’den gelen öğrenci ve hasta yakınlarımıza… Burada yeni bir yaklaşımla kavşağımızı büyütüyoruz tek yonca yaprağı ile birlikte. Hasta yakınlarımızı ve öğrencilerimizi ayırıyoruz. Hasta ve hasta yakınlarının direk hastaneye ulaşabileceği bir köprülü kavşak oluşturuyoruz. Bu projemiz şu an Karayolları Plan Müdürlüğümüzde onay aşamasında. Bunu en kısa sürede hayata geçireceğiz.”

Harran Üniversitesi Hastanesine gelen hasta ve yakınlarının sosyal ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Sosyal Donatı Projesini hazırladıklarını ifade eden Sarıışık, bu projede cami, alışveriş merkezi ve kafeteryaların bulunduğunu söyledi.

Hastanenin elektrik ihtiyacını karşılamak amacıyla hazırlanan Güneş Panelleri Projesine de değinen Sarışık, hayata geçirilmesi planlanan bu proje ile ayda yaklaşık 400 bin TL tasarruf edeceklerini söyledi.

Program, hastanede görev yapan akademisyenlerin hastanenin çalışmaları ile yaptığı sunumla devam etti.

İLKHA









Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.