Hasar gören dükkânların camları yenilendi

Hasar gören dükkânların camları yenilendi

Geçtiğimiz aylarda Bingöl’ün Karlıova ilçesinde PKK/HDP'lilerin çıkardığı olaylarda işyerleri zarar gören esnafların kırılan camları yeniden takıldı.

21 Ağustos’ta Bingöl’ün Karlıova ilçesinde, Lice’de bir kişinin öldürülmesi bahanesiyle esnafa kepenk kapattıran PKK/HDP’lilerin çıkardıkları olaylarda hasar gören dükkânların camları Valilik tarafından yenilendi.

Karlıova’da çıkan olaylarda zarar gören esnaflara Valilik tarafında yardım edildi. Yardım edilen esnaflar çıkan olaylarda kırılan çamlarını değiştirmeye başladı.

Karlıova ilçesinde yaşanan olaylarda birçok esnaf taş ve havai fişek saldırısına uğramış ve işyerleri zarar görmüştü. Yapılan hasar tespit çalışmalarından sonra hasar gören esnafların zararları Valilik tarafında karşılandı.

Hatırlanacağı üzere Lice’de öldürülen bir kişiyi bahane ederek 21 Ağustos’ta Karlıova ilçesinde esnafa zorla kepenk kapattırmaya çalışan BDP’liler, kendilerine karşı direnen ve kepenk kapatmayan esnaflara saldırmış ve birçok işyeri hasar görürken, çıkan olaylarda 6 kişide çeşitli yerlerinde yaralanmıştı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.