Hasarlı binaların yıkımı esnasında şebeke su borusu patladı

Hasarlı binaların yıkımı esnasında şebeke su borusu patladı

24 Ocak depreminde hasar gören binaların yıkım çalışmaları sırasında şebeke boru hattı patladı.

Yıkım çalışmalarının yapıldığı kent merkezinde oluşan toz, gürültü ve yıkım esnasında binaların çökmesi vatandaş ve esnafa zor anlar yaşatıyor.

Rızaiye Mahallesi'nde şebeke boru hattının patlaması sonucu yaşanan su kesintisi ile ilgili açıklama yapan Elazığ Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yüklenici firma tarafından ağır hasarlı binaların yıkımı sırasında şebeke boru hattının patlaması sonucu yaşanan su kesintisinin belediye kaynaklı olmadığı belirtildi.

"Yıkım ekipleri şebeke borularına zarar vermiştir"

Su ve Kanalizasyon Müdürü Oğuz Gündağ, "İl Özel İdare tarafından ihalesi yapılan ve şu anda binaların yıkımı gerçekleştirilen alanda yıkım ekipleri maalesef şebeke borularına zarar vermiş. Taşıyıcı hattımızın patlaması sonucu ciddi miktarda meydana gelen su kaybı çevreye zarar vererek kirlilik oluştu. Ekiplerimiz anında müdahale ederek hemen suyu kesip, arızanın giderilmesi için çalışma başlattı. Bu süreç içerisinde bazı bölgelerde su kesintisi olacak. Rızaiye Mahallesi, Çarşı Mahallesi, İzzetpaşa Mahallesi, Nailbey Mahallesi ve Yeni Mahalle'nin bir bölümünde arıza giderilene kadar su kesintisi olacaktır. Arkadaşlarımız ellerinden gelen gayreti sarf ediyorlar. İnşallah bir daha böylesi bir sıkıntı yaşamayız." dedi.  

Çalışmaların bitmesiyle birlikte yeniden mahallelere su verildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.