Hasat nedeniyle biçerdöverler kontrol ediliyor

Hasat nedeniyle biçerdöverler kontrol ediliyor

Tarım ve Orman Bakanlığının “Biçerdöverle Ürün Hasadında Kontrol Hizmetlerinin Yürütülmesine İlişkin Uygulama Talimatı” uyarınca Diyarbakır'da hasat sezonunda biçerdöverler kontrol ediliyor.

Diyarbakır'da 2019-2020 ekim sezonunda aralarında buğday, arpa, yulaf, çavdar, aspir, kolza, soya, dane mısır, ayçiçeği, nohut, mercimek, çeltik gibi bitkilerin olduğu 480 bin 054 ha ( İVA ) tarla bitkisi ekilişi yapılarak, bunun yaklaşık yüzde 95’inin biçerdöverle hasadı bekleniyor.

1 Haziran itibariyle Diyarbakır'da biçerdöverle ilk olarak arpa hasadı başladı. Tarım ve Orman Bakanlığının "Biçerdöverle Ürün Hasadında Kontrol Hizmetlerinin Yürütülmesine İlişkin Uygulama Talimatı" uyarınca bu yıl da, Diyarbakır'da hasat sezonunda biçerdöverler sürekli olarak kontrolleri sağlanıyor.

Hasat sezonunda yapılacak kontrollerde etkinliği arttırmak ve kayıpları en aza indirmek için; biçerdöverlerle hasatta ürün kayıp oranında ulaşılacak hedefin Diyarbakır'da 2020 yılı için yüzde 2 olarak belirlendi.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Naide Erdoğmuş koordinatörlüğünde il ve ilçe müdürlüklerinde görevli 81 teknik personel, denetçi olarak görevlendirilerek kontrollere başladı.

Kontrollerde eksiği tespit edilen biçerdöver sahibi ve kullanıcıları hakkında Kabahatler Kanununun 32’nci ve 40’ncı maddeleri uyarınca "idari yaptırım karar tutanağı" hazırlanarak cezai işlem uygulanacağı belirtildi.


Hasat nedeniyle biçerdöverler kontrol ediliyor

Hasat nedeniyle biçerdöverler kontrol ediliyor

Hasat nedeniyle biçerdöverler kontrol ediliyor

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler