Hasta yakını kadın doktoru darp etti

Hasta yakını kadın doktoru darp etti

Bursa'nın Gemlik ilçesinde bir hastanın yakını kadın doktoru darp etti.

Bursa’nın Gemlik ilçesinde şiddetli karın ağrısı şikâyetiyle Devlet Hastanesine kaldırılan bir hastanın yakını kadın doktoru darp etti.

Olayla ilgili bir açıklama yapan Bursa Kamu Hastaneler Birliği, olayı kınadıklarını, darp edilen doktorun da şikâyetçi olduğunu belirtti.   

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "2 gün önce Gemlik Devlet Hastanesi Acil Servisine saat 18.35'te şiddetli karın ağrısı şikâyetiyle başvuran C.T’yi Bayan Doktor S.E. muayene etti. Çekilen EKG sonucunda hastanın kalp krizi geçirdiği anlaşılarak, gerekli tıbbi işlemler yapıldı ve 112 ile irtibat kuruldu. Hastayı da 11 dakika içerisinde üst basamak hastaneye sevk eden Doktor S.E’ye, bu süre zarfında hastanın oğlu ve gelini, babalarının ağrısını geçirecek ağrı kesici yapmasını istedi. Doktor hasta yakınlarına şu an itibariyle ağrı giderici bir işlem yapmanın hasta için sakıncalı olacağını söyledi. Doktorun tavsiyelerine kulak asmayan hastanın gelini D.T ise, doktorun üzerine yürüyüp, göğsüne yumruk attı. Doktor S.E, 'Beyaz Kod' işlemi başlatarak, şikâyetçi oldu. Olay netleşince darp eden hasta yakını D.T, 'Biz sizin doktor olduğunuzu bilmiyorduk, sağlık personeli olduğunuzu düşündük.' gibi sözlerle özür dilemek istedi. Ancak Doktor S.E, şikâyetinden vazgeçmedi." denildi.

Sevk edilen hastanın tedavisi Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi devam ederken, Bursa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın ise sağlık çalışanlarına yapılan şiddet olayını kınadıklarını belirtti.

Çalışanlarının her zaman yanında olduğunu ifade eden Aşkın, "Kim kendisine küfreden birine şifa sunma çabası gösterebilir. Sağlık mesleği dışında böyle bir meslek yoktur. Sağlık çalışanlarımızın her zaman yanındayız." dedi. (İLKHA)




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler