Hastaneler sağlık alanındaki ihtiyacı karşılamakta yetersiz kalıyor

Hastaneler sağlık alanındaki ihtiyacı karşılamakta yetersiz kalıyor

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, Batman’da hastanelerin halkın sağlık alanındaki ihtiyacını karşılamakta yetersiz kaldığını belirterek, bu alandaki sıkıntıların bir an önce giderilmesi gerektiğini söyledi.

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, beraberindeki heyetle birlikte yeni yönetim değişikliğine giden Sağlık-Sen Batman Şube Başkanlığını ziyaret etti.

Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı Maruf Yalçın ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Davut Şahin ve beraberindeki partililer, yeni yönetime "hayırlı olsun" dileklerini iletti.

Ziyarette şehrin sağlık sorunlarıyla ilgili görüş alışverişinde bulunuldu. HÜDA PAR İl Başkanı Davut Şahin, Batman’da kangren haline gelen sağlık sorunlarının giderilmesi için partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliği içerisinde hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Kentte sağlıkta yaşanan sıkıntılara dikkat çeken Şahin, mevcut hastanelerin artık halkın ihtiyacını karşılamadığını belirterek, vatandaşların istediği hizmeti alamadığını kaydetti.

İmandan sonra insana verilen en büyük lütfun ve ihsanın sağlık olduğunu söyleyen Şahin, sağlığın insan hayatıyla bütünleşen en önemli hususlardan biri olduğunu belirtti.

"Batman sağlıkta payına düşen kısmı alamadı"

Batman’ın sağlık alanında iyi bir noktada olmadığını vurgulayan Şahin, "Belki bir devletin, ülkenin medeniyet, uygarlık ölçüsü sağlık alanına yaptığı yatırımlarla, sağlık politikalarıyla değerlendirilebilir. Son yıllarda Türkiye’de sağlık alanında iyi gelişmeler oldu; ancak Batman’ımız payına düşen kısmı alamadı. Batman bu noktada, sağlık alanında hastaneler bakımından çok yetersiz düzeydedir. Batman halkı sıkıntı çekiyor. Batman, sağlık alanında çevre il ve ilçelerinden yoğun talep alan bir il durumuna gelmiştir. Çevre illerden insanlar tedavi olmak için Batman’a geliyor." dedi.

"Sağlıkta büyük bir sıkıntı var"

Batman’daki hastanelerin sadece kendi şehrine değil bölgeye hitap ettiğini aktaran Şahin, "Maalesef Batman’ın mevcut hastaneleri Batman halkına yetmiyor. Sağlık Bakanlığına bağlı bir eğitim ve araştırma hastanemiz yok. Üniversiteye bağlı bir tıp fakültemiz yok. Bölge Devlet Hastanemiz gerçekten mevcut nüfusa göre çok yetersiz kalmaktadır. Dolayısıyla hastane çok yoğun bir hasta kabulü almak zorunda kalıyor. Bu anlamda insanlar yeterince tedavi göremiyor, sağlıklı bir muayeneden geçemiyor. Bu hastane yoğunluğu çalışan personele de ayrı bir iş yükü getiriyor, onlar da yıpranıyor. Her açıdan bakıldığında maalesef bu konuda Batman’da büyük bir sıkıntı var." diye konuştu.

"Bu nasıl sağlık önceliği anlayışıdır?"

Sağlık alanındaki sorunların çözümü için her türlü desteğe hazır olduklarını dile getiren Şahin, "Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi fecaat durumdadır. Özellikle salgınların çoğaldığı dönemlerde bakıyoruz ki 3-5 çocuk bir yatakta yatırılmak zorunda kalıyor. Sağlık-Sen’den de istirhamımız bu sıkıntıların takipçisi olmasıdır. Bu konudaki duyarlılığın artırılması gerekir. Biz de HÜDA PAR olarak bu sorunların takipçisi olanların yanında durmaya hazırız. Yeni yapılacak Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi yıllardır Batman’ın gündeminde, inşaat halindedir. Bu kadar önemli bir husus nasıl bir mantıkla yıllardır bitirilmiyor? Bu nasıl sağlık önceliği anlayışıdır? Bu nasıl iş takibidir? Anlamak çok zor." ifadelerini kullandı.

"Sağlık alanındaki olumsuzlukların yegâne sebebi siyasilerdir"

Sağlığın ertelenemeyecek kadar önemli, öncelikli meselelerden bir tanesi olduğunu belirten Şahin konuşmasına şöyle devam etti: "Sağlık alanındaki olumsuzlukların yegâne sebebi siyasilerdir. İktidarın yerel temsilcileri her seçim döneminde halkın arasına inip özellikle sağlık alanında farklı vaatlerde bulunuyorlar, seçim dönemi atlatıldıktan sonra o vaatler orada kalıyor. Yıllardır Batman’da 500 yataklı bir hastanenin yapılacağı söyleniyor. Seçim döneminde bu halkın önüne proje olarak konuyor, ondan sonra unutuluyor. Biz bunu kabullenmiyoruz. İktidarın temsilcileri bu işlerin takipçisi olmak zorundadırlar. Parlamento’da grubu bulunan diğer siyasi partinin zaten bu anlamda hiçbir girişimini, duyarlılığını bugüne kadar görmedik."

"Halkı bu sıkıntılardan kurtarmak için ne gerekiyorsa yapacağız"

Şehrin, sağlık başta olmak üzere tüm sıkıntılarını çözüm bulana kadar gündeme getirmeye devam edeceklerini söyleyen Şahin, "Şehrimizin sorunlarının sonuna kadar takipçisi olacağız. Sağlık alanı ikinci, üçüncü plana atılamayacak kadar önemlidir. Batman halkını sağlık alanındaki sıkıntılardan kurtarmamız için çaba göstereceğiz. Sağlık-Sen’den de aynı duyarlılığı göstermelerini bekliyoruz. Bu konuda Sağlık-Sen’in yanında olacağız. Batman halkını bu sıkıntılardan kurtarmak, halkın sağlık yatırımlarına kavuşması için ne gerekiyorsa yapacağız." şeklinde konuştu.

"Sağlık çalışanlarının çalışma şartlarının, özlük haklarının iyileştirilmesi gerekir"

Daha sonra bir konuşma yapan Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı Maruf Yalçın, Batman’da sağlık alanında yaşanan eksikliklerin giderilmesi için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini aktardı.  

Yalçın, ülke genelinde vatandaşın sağlık alanındaki memnuniyet düzeyinde bir artış yaşandığını, fakat buna paralel olarak sağlık çalışanlarının memnuniyet oranının artmadığını kaydetti.

Sağlık çalışanlarının da memnuniyet oranının artmasını istediklerini ifade eden Yalçın, "Sağlık çalışanlarının çalışma şartlarının, özlük haklarının iyileştirilmesi gerekir. Sağlık çalışanları vatandaşa iyi hizmet verebilmek için yoğun bir çaba sarf ediyorlar. Sağlık çalışanlarımız, bazı vatandaşlarımızla bu hizmet sunumu sırasında karşı karşıya gelebiliyor. Sağlık çalışanları maalesef sözlü ve fiziki saldırılara çoğu zaman maruz kalabiliyor. Bu kabul edilebilir bir şey değildir. Sağlık çalışanları kesinlikle vatandaşa kötü bir hizmet verme anlayışı içerisinde değildir. Vatandaşlardan da sağlık çalışanlarına yönelik hassasiyet göstermelerini bekliyoruz." dedi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler