Hastanenin çalışmayan otomasyon sistemine tepki foto

Hastanenin çalışmayan otomasyon sistemine tepki foto

Diyarbakır Silvan İlçe Devlet Hastanesi’nde otomasyon sisteminin arızalı olması nedeniyle hastalar mağdur olurken sorunun bir an önce çözülmesi istendi.

Silvan Devlet Hastanesi’nde sıra almak için gerek otomasyon sisteminin çalışmaması uzun hasta kuyruklarını oluşmasına neden oldu.

Sorunun yaklaşık 2 haftadır devam ettiğini belirten hasta ve hasta yakınları sorunun bir an önce çözüme kavuşmasını istedi.

Silvan Devlet Hastanesi'ne sabahın erken saatlerinden itibaren muayene için gelen vatandaşlar, sistem arızası nedeni ile muayene sırası alamadı. Hastanenin otomasyon sistemi yaklaşık iki haftadır sıkıntılı olduğu için hastalar, sıra alabilmek için hastane içerisinde uzun kuyruk oluşturdu. Hastanedeki sağlık ekibi de sisteme giriş olmadığı için herhangi bir işlem yapamadı. Bazı vatandaşlar da bu duruma tepki göstererek, sistem olmadığı için muayene olmadan hastaneden ayrıldı.

Yaşananlara tepki gösteren hasta ve hasta yakınları, yaklaşık on beş gündür sistem çalışmadığı için mağdur olduklarını, bu mağduriyetin giderilmesi için bir an önce yetkililerin sorunu çözmesi gerektiğini dile getirdi.

Öte yandan yaşanan sorun hakkına görüştüğümüz hastane yetkilileri ise sorunun hastane kaynaklı olmadığını ifade etti.

İLKHA





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.