Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi öğrencilerinden tasarım sergisi

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi öğrencilerinden tasarım sergisi

Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğrencileri tarafından "Temel Tasarım Sergisi" açıldı

HATAY-Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, birinci sınıf öğrencileri bir dönemlik eğitim öğretimin ardından ‘Temel Tasarım’ dersi kapsamında ilk sergilerini açtılar.

 

Temel Tasarım Eğitimi kapsamında bir dönemlik öğrenci çalışmalarının oluşturduğu, temel tasarımın temel prensiplerini içeren, yaratıcı örneklerin yer aldığı sergide toplam 33 öğrencinin çalışmaları sergilendi.

 

Serginin açılışı Üniversitenin Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Bilgin tarafından yapıldı. Bilgin, yaptığı konuşmada başarılı çalışmalarından ötürü öğrencileri tebrik etti.

 

“Her şey nokta ile başlar”

Her şeyin bir noktayla başladığını belirten Öğr. Gör. Veli Topbasan, ilk dönem çalışmalarını kapsayan temel tasarım sergisinin, müfredat bağlamında nokta ile başladığını, belirli tasarım prensiplerine bağlı kalarak noktaları bir araya getirip çeşitli kompozisyonlar oluşturduklarını ifade etti.

 

Temel tasarım için noktanın en küçük yapı birimi olduğunu belirten Topbasan, dolayısıyla noktaya hak ettiği saygıyı göstermeyi öncelik saydıklarını vurguladı. Sanat dışında da noktayı sorgulayarak anlamını genişlettiklerini, böylece noktayı şiirdeki harf, müzikteki nota gibi işlevsel kıldıklarını belirtti.

 

Noktaların büyüsü

Topbasan’a göre “Nokta, kâinat içinde dünya, dünya içinde insan idi. Bütünü oluşturan noktalar el ele vererek ikinci konumuz olan çizgiye dönüştü. Çizgiler bir araya gelerek lekeleri, lekeler bir araya gelerek dokuları oluşturdu”. Topbasan, bu çerçevede leke ve doku arayışlarıyla son konularına yön verdiklerini, doku türlerine uygun örnekler yaparak bir dönemlik eğitimi tamamladıklarını ifade etti.

 

Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğretim elemanı olan Topbasan’ın danışmanlığında gerçekleştirilen  “Temel Tasarım Sergisi”  Eğitim Fakültesi’nde 14 Mart'a kadar gezilebilecektir. (Fikret Kavgalı/Mehmet Ün-İLKHA)

hatay antakya haberleri

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.