Hatay Reyhanlı'da 2 patlama: 41 ölü

Hatay Reyhanlı'da 2 patlama: 41 ölü

Hatay'ın Suriye sınırındaki Reyhanlı İlçesinde bombalı 2 araçla düzenlenen saldırıda 40'dan fazla kişi hayatını kaybetti, 100 kişi yaralandı. Hayatını kaybedenlerin kimlik tespitine başlandı.

İçişleri Bakanı: Ölü sayısı 40 oldu , 100'e yakın yaralı var.' Dedi.

BELEDİYE ÖNÜNDE BOMBA YÜKLÜ ARAÇ PATLADI

TIMETURK'ün yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre; özellikle meydanda patlayan bombanın can kaybına yol açtığı ifade ediliyor.

Postane önünde ve belediye binası önündeki patlamanın bomba yüklü araçla gerçekleştirlidiği ifade edildi. Patlama sonucu 20 kişi öldü. 46 kişi yaralandı

BELEDİYE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, "Belediye binası ile postane merkezi önünde iki ayrı patlamanın meydana geldi. Patlamanın şekli ile ilgili henüz tam bir bilgiye sahip değiliz. Antakya’dan olay yerine intikal etmek üzere yola çıktım.” dedi.

SURİYELİLERE SALDIRDIRILINCA POLİS HAVAYA ATEŞ AÇTI

Patlamanın şiddetiyle çevrede büyük panik yaşanırken Atatürk Caddesi'nde toplanan Türk gençler yoldan geçen Suriyelilere saldırdı.

Onlarca kişi, yaya ve araçlarla geçen Suriyelilere saldırması üzerine olay yerine gelen polisler havaya ateş açarak kalabalığı dağıtmaya çalıştı.

PROVOKASYONA GELMEYİN!

Patlama sonrasi elinde bıçak ve palalarla Suriyeli Mültecilere saldiıran bir grupta çok sayıda kişiyi yaraladı. Olayları yatıştırmaya calişan ve bölgeye İnsani yardim götüren Ayhan Altuntaş da ayağından bıçaklanarak hastaneye kaldırıldı. Emniyet yetkilileri provokasyona gelinmemesi için halkı uyarıyor


14 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi Cilvegözü Sınır Kapısı'nda 11 Şubat'ta patlayıcı yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda 4'ü Türk, 14 kişi yaşamını yitirirken, 26 kişide yaralanmıştı. Geçtiğimiz günlerde de bir lokantada hesaba itiraz eden Suriyelilerin başlattığı tartışma sonrası yayılan söylentiler üzerine ilçe halkı gece saatinde toplanarak protesto gösterileri yapmıştı.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.