Hatay’da bir asker hayatını kaybetti

Hatay’da bir asker hayatını kaybetti

Hatay’ın Samandağ ilçesinde tuzaklanmış patlayıcının infilak etmesi sonucu bir asker hayatını kaybetti.

Samandağ Çevlik Mahallesi’nde yaklaşık 4 kilometre açıkta bir şişme bot içerisinde 2 adet ceset olduğu ihbarı üzerine olay yerine askerler gidince önceden tuzaklanmış patlayıcı infilak etti. Patlama sonucunda bir asker hayatını kaybederken bir balıkçı da yaralandı.

Konuyla ilgili Hatay Valiliğinden yapılana açıklamada şu ifadelere yer verildi: “22 Mayıs 2016 Pazar günü saat 08.30 sularında İlimiz Samandağ İlçesi Çevlik Mahallesinde yaklaşık 4 km açıkta bir şişme bot (Cansalı) içerisinde iki adet ceset olduğu ihbarı alınmıştır. Alınan ihbar üzerine Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı bir bot olay yerine intikal etmiş ve adli makamlara bilgi verilmiştir. Yapılan ilk incelemede bot içinde iki ceset olduğu belirlenmiş, görüntüleri fotoğraf ve video ile alınmıştır. Adli makamların talimatı üzerine söz konusu bot limana çekilmek üzere hazırlık yapılırken önceden tuzaklandığı değerlendirilen patlayıcı infilak etmiştir.”

Açıklamanın devamında, “Patlama sonucunda 1 askerimiz şehit olmuştur. Olayı ihbar eden ve sahil güvenlik ekiplerine yardım eden bir balıkçı vatandaşımız yaralanmış olup tedavisi devam etmektedir. Hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Konu ile ilgili araştırma ve soruşturma devam etmektedir.” denildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.