Hatay'da çıkan orman yangını devam ediyor

Hatay'da çıkan orman yangını devam ediyor

Çıkan orman yangınlarını koordine etmek üzere Hatay'a gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Eğirdir ve Manavgat'ta çıkan yangınların söndürüldüğünü belirtti.

Kisecik Mahallesi kırsalında kurulan yangın koordinasyon merkezinde çalışmaları koordine eden Pakdemirli, Kahramanmaraş Türkoğlu, Kanlıca ve Samandağ'da yangınların sürdüğünü ifade etti.

Pakdemirli, "Sayın Cumhurbaşkanımızın da emriyle bugün biliyorsunuz kabine toplantısı var. Yangınla ilgili ben bölgede kalmaya devam ediyorum. Dün de söylediğim gibi, 2 uçak, 12 helikopter, 193 arazöz, 800 personelle müdahaleye devam ediyoruz." dedi.

Çok zor bir coğrafyada, yolların olmadığı bir bölgede söndürme faaliyetlerinin kesintisiz devam ettiğini dile getiren Pakdemirli, söndürme faaliyetlerinde önceliğin yerleşim yerlerine verildiğini söyledi.

Pakdemirli, "Şükürler olsun ki can ve mal kaybımız yok. Şu an itibariyle de yerleşim yerleriyle alakalı bir tehdit ortadan kalkmış durumda. Dün gece saatlerinde Yaylacık bölgesinde yerleşim yerlerini tehdit etmemesi maksadıyla 'karşı ateş' tekniğini kullanarak özellikle yerleşim yerlerini emniyet altına aldık. Tabii ki biliyorsunuz geceleri uçak, helikopter uçmuyor. Ama uçakların, helikopterin uçmadığı yerde ilk defa bu sene İHA'ları çok verimli olarak kullanmaya başladık." ifadesini kullandı.

Çok kurak bir hava yaşandığına dikkati çeken Pakdemirli, en kısa sürede yangını söndüreceklerini kaydetti.

İLKHA


Hatay'da çıkan orman yangını devam ediyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.