Hatay'da DHKP-C operasyonu

Hatay'da DHKP-C operasyonu

Güvenlik güçlerinin DHKP-C örgütüne karşı düzenlediği operasyonda Hatay'da 10, İstanbul'da 1 kişinin gözlatına alındığı bildirildi.

Hatay Valiliği, güvenlik güçleri tarafından suç örgütleriyle mücadele çalışmaları kapsamında, gerçekleştirilen operasyonlarda Hatay'da 10 ve İstanbul'da bir kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Valilik internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Cuma günü, güvenlik güçleri tarafından suç örgütleri ile mücadele çalışmaları kapsamında, ilimizde gerçekleştirilen operasyonda, DHKP-C terör örgütü mensubu A.A, G.U, O.Ç, S.M, Y.A, S.Ö, G.U, H.Z, T.B, O.C. isimli 10 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Devam eden operasyonlar kapsamında cumartesi günü de Y.V. isimli şahıs İstanbul ilinde yakalanmış olup, gözaltına alınan şahıs sayısı 11 olmuştur."

Operasyon kapsamında yapılan aramalarda örgüt faaliyetlerinde kullanılan pek çok malzeme, örgütsel pankart, afiş, el ilanı ve örgütsel dokümanın ele geçirildiği belirtilen açıklamada, konuyla ilgili soruşturmanın, adli makamlar tarafından çok yönlü olarak sürdürüldüğü bildirildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler