Hatay'da gözaltı sayısı 8'e çıktı

Hatay'da gözaltı sayısı 8'e çıktı

Hatay Valisi Lekesiz, Suriyelilere eylem hazırlığında olduğu belirlenenlere yönelik operasyonda gözaltı sayısının 8'e çıktığını belirterek, "Konu bütün yönleriyle tahkik ediliyor" dedi.

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilde insani gerekçelerle geçici olarak misafir edilen Suriyelilere yönelik olarak, özellikle onların kaldığı yerlerde patlatma ve adam kaçırma eylemi hazırlığı içinde olduğu tespit edilen bir grubun istihbarat birimleri tarafından yakından takip edildiğini söyledi.
 
Gruba yönelik operasyon yapıldığını ve 6 kişinin gözaltına alındığını ifade eden Lekesiz şöyle dedi:
 
"Bunu sizlerle paylaşmıştım. Sizlerle paylaşmaya müteakip yaklaşık 1 saat kadar sonra istihbarat ve güvenlik birimlerimizin koordineli çalışmaları sonucunda 2 kişi daha gözaltına alındı. Konuyla ilgili gözaltına alınanlar 8 kişiye çıktı, çalışmalar devam ediyor."
 
Soruşturmanın bütün yönleriyle sürdürüldüğünü bildiren Lekesiz, "Konu bütün yönleriyle tahkik ediliyor, derinleştiriliyor, inceleniyor, şu aşamada konuyla ilgili muhtelif bilgi, belge olduğunu söyleyebilirim. Bütün yönleriyle devam ediyor. Geliştikçe sizlerle paylaşmaya devam ederiz" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.