Hatay'da hayatını kaybedenlerin sayısı 13 oldu

Hatay'da hayatını kaybedenlerin sayısı 13 oldu

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Hatay'daki patlamada hayatını kaybedenlerin sayısının 13'e yükseldiğini açıkladı.

İSTANBUL - Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve İçişleri Bakanı Muammer Güler, Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki patlamaya ilişkin incelemelerde bulunmak üzere özel uçakla Hatay'a gitti.


Esenboğa Havalimanı'nda açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Muammer Güler, patlamada hayatını kaybedenlerin sayısının 13'e yükseldiğini söyledi.


Patlama nedeniyle 19-20 araçta hasar meydana geldiğini belirten Güler, "Olay anından 2 dakika önce kırmızı bir aracın, 22 dakika önce de gri renkli bir aracın orada park ettiği ve kesinlikle Suriye'den gelen araçlar oldukları kamera görüntüleriyle de tespit edilmiş durumdadır. Bu araçlardan birinin patlayan araç olduğu biliniyor. Patlamadan 2 dakika sonra da bir başka patlama var. Ama bunun yandaki aracın deposundan kaynaklandığı ifade ediliyor" dedi.


Güçlü bir patlayıcı kullanıldığını ifade eden Güler, "Zaten orada 4 kapı var. 2'si kapalı. Kapalı olan Gümrük lojmanlarının bulunduğu yere yakın bir yerde patlama meydana geliyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.