Hatay'da provokatörlere sert tepki

Hatay'da provokatörlere sert tepki

Son günlerde HÜDA-PAR aleyhine yapılan propagandalara bir tepki de HÜDA PAR Hatay İl Teşkilatından geldi.

HATAY- Batmandaki provokasyona tepkiler gelmeye devam ediyor. Provokatif eyleme bir tepki de Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Hatay İl Başkanlığından geldi. Hatay İl Başkanı Ö.Cengiz sözkonusu provokasyonla ilgili bir basın açıklaması yaparak, olaya tepki gösterdi.

HÜDA PAR Hatay İl Başkanı Özkan, son günlerde İslami STK'lara, HÜDAPAR'a ve İslami şahsiyetlere yapılan saldırılar artarak devam ettiğini hatırlatarak, bu saldırıların hangi çevreler tarafından yapıldığını Müslüman halk tarafından bilindiğini söyledi.

"Müslüman halkımız bu provokasyonlara aldanmayacaklardır"
İl Başkanı Özkan, yıllardır şiddet ve kandan beslenen bu kirli yapıların bugün de bu çirkeflikleri ile Müslümanları sindirmeyi ve mazlum halkı İslami STK ve kurumlardan soğutmayı amaçladığını belirterek, "Her geçen gün halkımızın teveccühünü kazanan Partimizin çalışmaları bazı çevreleri çok rahatsız etmiş olmalı ki, bu saldırılar hız kesmeden devam ediyor. Onların yapmış olduğu bu çirkin saldırılar, Allah'ın izni ve inayeti ile geri tepecek. Amaçladıkları gibi kaybeden HÜDAPAR değil, bu çirkin olayları tezgâhlayanlar olacaktır. Ne var ki Batman' da Özcan Temel'in ölümü ile sonuçlanan olayda BDP/PKK çeteleri olayları HÜDAPAR' a yıkma çabalarını kendi tabanlarını bile inandıramamışken, Müslüman halkımız bu tür iftira ve karalamalara asla itibar etmeyecektir." ifadelerini kullandı.

"Bir an önce bu olayın failleri bulunmalı"
Özkan, açıklamasının devamında, yetkili kurumların da bir an önce bu olayın faillerini bulması ve bu saldırıyı düzenleyen kişi veya kurumların kirli yüzlerini halka göstermesi gerektiğini ifade ederek, "Yoksa bu olaydan dolayı kendileri de vebal altında kalacaktır. Hırsızların ayakkabısındaki terden faile ulaşan emniyet güçleri, artık bu denli önemli olayları da aydınlatmakta yeteneklerini kullanmalarını umuyoruz." dedi.

Özkan, "Son olarak konu ile ilgili olarak tüm halkımızı sağduyulu, aklıselim davranmaya davet ediyoruz" ifadelerini kaydetti. (Fikret Kavgalı/Mehmet Ün-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.