Hatay'daki esrarengiz TIR'la ilgili son durum !

Hatay'daki esrarengiz TIR'la ilgili son durum !

Hatay'da dün akşam silah ve mühimmat yüklü olduğu iddiasıyla durdurulan TIR'ın İHH'yla alakası olmadığı ve tutulan tutanaklardan sonra serbest bırakıldığı öğrenildi

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde, bir ihbar üzerine dün akşam jandarma tarafından durdurulan İHH İnsani Yardım Vakfı'na ait olduğu TIR'ın vakıfla ilgisinin olmadığı anlaşıldı. TIR'ın, tutulan tutanaklardan sonra serbest bırakıldığı öğrenildi.

Olayın duyulduğu ilk dakikalar, bazı internet sitelerinde TIR'ın silah ve mühimmat yüklü olduğunu  ve İHH İnsani Yardım Vakfına ait olduğu iddia edildi; ancak iddialar hem jandarma tarafından hem de İHH tarafından yalanladı.

İddiaya göre, Hatay'dan Suriye'ye gitmek üzereyken Kırıkhan yakınlarında polis tarafından takibe alınan TIR, Reyhanlı yakınlarında jandarma bölgesinde takibi yapan polisler tarafından durduruldu. TIR'da aramak yapmak isteyen polisler, araçta bulunan üç kişinin direnişiyle karşılaştı. Bunun üzerine polisler jandarmaya haber verdi. Olay yerine gelen jandarma ise durumu savcılığa bildirdi. Bu arada olay yerine gelen savcılık, gereken tutanakları tuttuktan sonra TIR'ı serbest bıraktı.

İHH'DAN İDDİALARA SERT TEPKİ

İHH İnsani Yardım Vakfı'ndan, Hatay'da jandarma ekiplerince durdurulduğu iddia edilen yardım tırına ilişkin yapılan açıklamada, "Hatay İl Jandarma Komutanlığı, avukatlarımıza İHH ile ilgili bir bilgi olmadığını bildirmiştir" ifadesi kullanıldı.

İHH'nın internet sitesinde yer alan açıklamada, şunlar kaydedildi: "İHH'nın merkezine de bölgedeki ekiplerine de böyle bir yardım gönderildiğine dair bir bilgi olmadığı gibi, bölge ekiplerimiz Kırıkhan jandarma birimine giderek, olay yerinde İHH ile alakalı herhangi bir aracın söz konusu olmadığını teyit etmiştir.Hatay İl Jandarma Komutanlığı, avukatlarımıza İHH ile ilgili bir bilgi olmadığını bildirmiştir. Radikal gazetesinin, İHH adını vererek bu haberi karalama amaçlı yapması manidardır. Her türlü hukuki yola başvuracağımızı ve dava hakkımızı saklı tutarak şimdilik bu kadar açıklama ile kamuoyunu aydınlatmak istiyoruz. 17 Aralık operasyonu ile beraber oldukça sıklaşan bir şekilde kurumumuza yönelik iftira, karalama, tuzak oyunlar oynandığına dikkat çekerek, medya kurumlarını da tüm ilgili yetkili kurumları da mensubiyetlerine binaen değil, dürüstçe ve ahlaki/etik ve hukuka uygun davranmaya davet ediyoruz."

YILDIRIM'DAN AÇIKLAMA

İHH Başkanı Bülent Yıldırım da açıklamada bulundu. Yıldırım, Kanal 24'e canlı bağlanarak, "İHH'ya ait olduğu söylenen tır kesinlikle bize ait değil. Bu bize yapılan bir operasyon ve biz bu operasyonu kimlerin yaptığını çok iyi biliyoruz, bunların kim olduğu ortaya çıkacak. Bundan sonra her türlü saldırıyı bekliyoruz. Onlar bizim yakamızı bırakmıyor, bizde onların yakasını bırakmıyoruz! İsrail cezasını çekecek. Yurt dışında çalışan arkadaşlarımızın başına bir şey gelirse bunun hesabını verecekler. Hukuk davası açacağız" dedi.

CHP HEM ÖZÜR DİLEDİ HEM OLAYI MECLİS'E TAŞIDI

Haberlerin doğruluğunu araştırmadan İHH'yı itham edenler ise sonradan zor durumda kaldı. Bu isimlerden biri de CHP'li  Mevlüt Dudu'ydu. CHP Milletvekili Mevlüt Dudu, İHH'yla ilgili yanlış bilgilendirme için kamuoyundan özür diledi.  Dudu, konuya ilgili twitter adresinden şu açıklamayı yaptı:

İşin İHH ile ilgili bölümü konusunda aldığım yanlış bilgilere dayanarak yaptığım açıklama yanlıştır. Bu konuda kamuoyundan özür dilerim.

Net bilgidir: 1) Kırıkhan'da durdurulan tırın İHH veya başka bir yardım kuruluşuna ait olmadığı konusunda net bilgilere ulaşmış bulunuyoruz.

Dudu olayla ilgili olarak şöyle yazmıştı:

Kırıkhan'da İHH'ya ait silah yüklü bir tır yakalandı. İçinde de bir MİT görevlisi var. İnsani yardım adı altında ne yaptıkları belli oldu.

MECLİS'E ÖNERGE

Bu arada CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, konuyu TBMM'ye taşıdı. Tanrıkulu, olayla ilgili hazırladığı bir dizi soruyu Başbakan Erdoğan'ın cevaplaması talebiyle Meclis Başkanlığı'na soru önergesi şeklinde sundu.

VALİLİKTEN TALİMAT

Bu arada gün içinde Radikal Gazetesi tarafından yayınlanan ve Hatay Valiliği'ne ait olduğu iddia edilen bir belgede, jandarma tarafından durdurulan aracın MİT'e bağlı olduğu ve yasalar gereği derhal serbest bırakılması gerektiği belirtiliyordu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.