Hatay'daki orman yangın söndürülemiyor

Hatay'daki orman yangın söndürülemiyor

Hatay Valisi Lekesiz, "Merkeze bağlı Gülderen, Oğlakören ve Dikmece köyleri arasında çıkan ve henüz kontrol altına alınamayan yangında 500 hektarlık alan yandı" dedi

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, merkeze bağlı Gülderen, Oğlakören ve Dikmece köyleri arasında çıkan ve henüz kontrol altına alınamayan yangında, 500 hektarlık alanın zarar gördüğünü belirtti.

 

Lekesiz, yanan alanlarda incelemelerde bulunarak, dün gece başlayan ve halen devam eden yangınla ilgili Karlısu beldesinde basın mensuplarına bilgi verdi.

 

Henüz belirlenemeyen nedenle çıkan orman yangınının başladığı andan itibaren ekiplerin gerekli müdahaleleri yaptığını ifade eden Lekesiz, halen 6 helikopter, 2 uçak,  50'ye yakın arazöz, 10 su tankı ve 400 personel ve iş makineleriyle müdahalenin devam ettiğini kaydetti.

 

Yangının öğle saatlerinde rüzgarın etkisiyle Karlısu beldesi ile Oğlakören ve Gülderen köylerinde yerleşim birimlerine sirayet etme noktasına geldiğini vurgulayan Lekesiz, şöyle devam etti:

 

"Oğlakören köyünde, bir samanlıktaki samanların bir kısmı yandı. Yapılan müdahaleyle yangın, yerleşim birimlerinde herhangi can ve mal güvenliği açısından tehlike arz etmemektedir. Bu anlamda yerleşim birimleri açısından tehlike arz etmemesi sevindirici. Merkeze bağlı Gülderen, Oğlakören ve Dikmece köyleri arasında çıkan ve henüz kontrol altına alınamayan yangında, 500 hektarlık alan yandı. Ciğerlerimiz yanıyor, üzülüyoruz ama can kaybının olmaması sevindirici. Bir işçinin de müdahale sırasında ayağı kırıldı" diye konuştu.

 

Lekesiz,  yangına Hatay'ın yanı sıra Mersin, Osmaniye, Adana ve Kilis ile  tüm bölge illerden takviye birimlerin geldiğini de hatırlattı.

 

Henüz orman yangınının kontrol altına alınamadığını anımsatan Lekesiz, yolu olmaması nedeniyle müdahale edilemeyen bölgelerin olduğunu ancak can ve mal güvenliği açısından köyleri boşaltmayı gerektirecek bir durumun bulunmadığını sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.