Havalar soğumaya başlayınca "Halka tatlı" tezgâhtaki yerini aldı

Havalar soğumaya başlayınca "Halka tatlı" tezgâhtaki yerini aldı

​​Okul kantinlerinde sadece simit ve halka tatlı satıldığı dönemlerde öğrencilerin vazgeçilmezleri arasında yer alan halka tatlı halen popülerliğini korumaya devam ediyor.

Havaların soğumaya başlamasıyla beraber gerek okul kantinlerinde gerekse sokak ve caddelerde bulunan halka tatlı esnafında yoğun bir süreç başladı.

Özellikle yoldan geçenlerin cadde ve sokaklarda ayaküstü atıştırdığı halka tatlılara halk oldukça ilgi gösteriyor.

Ata mesleği olarak üçüncü kuşakta yer aldığı halka tatlı mesleğinde zaman içerisinde ilerleme kaydettiklerini belirten Enes Keskin, çikolata ve diğer tatlı çeşitlerinin piyasada çok olmadığı dönemlerde öğrenciler tarafından en çok tercih edilen tatlının halka tatlı olduğunu dile getirdi.

"Havaların soğumaya başlamasıyla birlikte tatlıya rağbet arttı"

Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte tatlı sezonunun başladığını dile getiren Enes Keskin, "Havaların soğumaya başlamasıyla birlikte tatlıya rağbet arttı. Havalar soğuk olduğu zaman vücut tatlı istiyor. İnsan tatlı yediği zaman o şerbet vücudu sıcak tutuyor. Adıyaman'ın meşhur peynirli helvası gibi halka tatlı da Adıyaman'ın şu an bir yöresel tatlısı oldu. Gece saat 11.30'a kadar sıcak ve taze tatlı çıkarmaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Tatlı ve simidin bir zamanlar öğrencilerin vazgeçilmezleri arasında olduğunu dil getiren Keskin, "Çocukluk yıllarımızda tatlıcı olmama rağmen ilkokulda okuduğum zaman kantinden tatlı ve simit alıp yiyiyordum. O zamanlar çok lezzetli geliyordu. Kebap yemişiz gibi lezzetli geliyordu. O zamanlar kantinlerde halka tatlı ve simit satılırdı. O zaman öğrenciler tarafından halka tatlıya çok büyük rağbet oluyordu. Kış ayların gelmesiyle birlikte çok şükür işlerimiz yoğun bir şekilde devam ediyor." dedi.

"Helallik dilemeye gelenler oluyor"

Keskin, "Bizim burada tezgâh satışımız genel de ayaküstüdür. Burada yapılan satışlar sokak lezzetlerini andırıyor. Buraya gelmek isteyen, yemek istediği tatlıyı kendisi alıp yiyebiliyor. İsteyen tabaklarda alıp yiyebiliyor. Kendileri alıp yediği için kimin kaç tane tatlı yediğini takip etmek biraz zordur. Biz dört tezgâhtar olduğumuz halde bunu takip edemeyebiliyoruz. Kimileri gelip babamdan, benden helallik ister. Geçmiş yıllar da öğrencilik yaptığında 5 tane veya 4 tane tatlı yemiş ama 2 tane yediğini söylemiş. Şimdi gelip helallik diliyorlar. Babam da 'Madem bu şekilde manevi bir cesaret gösterdiniz bizde parayı almıyoruz.' diyor. Bu durumlarla da karşılaştığımız oluyor." şeklinde konuştu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.