Havaların Soğuması Aktarlara Yaradı

Havaların Soğuması Aktarlara Yaradı

Kış soğuklarını iyiden iyiye hissedilen Tatvan'da, gribe yakalanan vatandaşların adresi aktarlar oldu.

BİTLİS - Soğukların 8 ay sürdüğü Tatvan'da gribal enfeksiyon ve soğuk algınlığı gibi şikayetler artarken, gribe yakalanan vatandaşların da adresi aktarlar oldu.
 

Soğuk havalarla beraber gribal enfeksiyonların da baş gösterdiğini ifade eden aktar Alaattin Gümüş, vatandaşlar bu tür rahatsızlıklar için ilaç kullanma yerine genellikle bitkisel çözümle iyileşmek istediklerini bundan dolayı aktarları tercih ettiklerini söyledi.


Alışveriş yapan vatandaş Adem Şanlı ise, "Mecbur kalmadıkça hastaneye gitmemeye çalışıyorum. Doğal yollarla tedavi olmak ilaç kullanmaktan daha faydalı olduğu için aktarları tercih ediyorum dedi.
 

Uzmanların Önerdikleri Bazı Bitkiler
Bitkisel çay hazırlarken miktarın ve tüketme sıklığının bir uzman tarafından ayarlanması gerektiğini belirten uzmanlar, kaynatılan ya da demlenen bitki çaylarının iki saat içinde tüketilmesini öneriyor.

 

Uzun süre bekletilen bitki çaylarının içeriklerinde bakteri üreterek yarardan çok zarar verdiğine dikkat çeken uzmanlar, bazı bitkilerin faydalarını ise şöyle açıklıyor:

 

Papatya: Türkiye ve Avrupa'da çok yaygın olan papatya, vücutta iltihabı engelliyor ve solunum yolu rahatsızlıklarında tahriş giderici olarak kullanılıyor.

Ihlamur: Özellikle çiçeği, balgam söktürücü ve göğüs yumuşatıcı olarak kullanılıyor. Terletici ve rahatlatıcı etkisi de grip ve soğuk algınlığının tedavisine yardımcı oluyor.

 

Kuşburnu: Yabani gül olarak da bilinen kuşburnu, yüksek miktarda C vitamini içeriyor. Vücut direncini artırıyor.

 

Havlıcan: Genelde kurutulmuş kök olarak satılan ve kullanılan havlıcanın en önemli özelliği, vücut ısısını artırarak, virüslerle savaşta vücuda destek olması.

Zencefil: Grip ve soğuk algınlığında mikrop öldürücü ve vücut ısısını artırıcı özellikleriyle çabuk iyileşmeyi sağlıyor.

 

Meyan Kökü: Balgam söktürücü etkisi için kullanılıyor. Solunum yollarındaki salgıyı seyrelterek grip ve soğuk algınlığı sırasında boğazın tahriş olmasını engelliyor.

 

Ebegümeci: Öksürük yumuşıtcı olarak kullanılıyor. Grip ve soğuk algınlığı semptomlarının azaltılmasına yardımcı oluyor. (Erkan Yürek - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.