Havan saldırı sonrası panik anları kamerada

Havan saldırı sonrası panik anları kamerada

PKK/YPG'nin Suriye'nin Derbesiye kasabasından Mardin'in Kızıltepe ilçesi bağlı kırsal Taşlıca Mahallesine sivillere yönelik yaptığı ve 2 sivilin hayatını kaybettiği havanlı saldırı sonrası panik anları güvenlik kamerasına yansıdı.

Fırat'ın doğusunda yürütülen 'Barış Pınarı Harekatı' sırasında, 15 Ekim'de, PKK/YPG'liler tarafından Suriye'nin Haseke kentine bağlı Derbesiye kasabasından Mardin'in Kızıltepe ilçesine bağlı kırsal Taşlıca (Xerabkort) Mahallesine havan saldırısı düzenlemişti. Saldırıda 2 sivil hayatını kaybetmiş, 12 sivil de yaralanmıştı.

Saldırı sonrası bölgeye çok sayıda ambulans sevk edilmiş, yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırılmıştı. Olay sonrası yardıma giden vatandaşlara da havan topu atıldığı ortaya çıktı. PKK/YPG'nin bu taktiği daha önce Mardin Nusaybin ilçesinde, 8 sivilin hayatını kaybettiği saldırıda uygulamıştı.

Saldırıda hayatını kaybeden Hacı Halil Türkoğlu ile yeğeni Bedran Türkoğlu, köylerinde defnedildi. Taziyeleri ise Kızıltepe ilçe merkezinde bulunan İpek Mahallesi Taziye Evi'nde kabul edildi.

Saldırı sonrası oluşan panik anları, Taşlıca'ya bir kilometre uzaklıkta bulunan Büyükboğaziye Mahallesindeki (Köyü) bir benzin istasyonunun güvenlik kamerasına yansıdı.

Görüntülerde, havan mermilerinin düştüğü anın sonrası paniğe kapılan vatandaşların kaçışları yansırken, görüntüler saldırının ve patlamanın şiddetini ortaya koyuyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.