"Hayat Namazla Güzeldir" etkinliği Çınar’da gerçekleşti

"Hayat Namazla Güzeldir" etkinliği Çınar’da gerçekleşti

Kur'an Nesli Platformu tarafından düzenlenen "Hayat Namazla Güzeldir" etkinliği Çınar'da gerçekleştirildi.

Yaklaşık 15 gün boyunca çocuklara verilen namaz, abdest, dua ve hadis eğitimi Çınar Nujiyan Parkında düzenlenen etkinlikle nihayete erdi.

Kılınan namazdan sonra Selahattin Güler namazın önemine değinerek, “Gözümün nuru denilen ve imandan sonra en önemli husus olan namaz! Namaz bir kişinin Müslüman olduğunun gözle görülen delilidir. Sevap bakımından amellerin en değerlisi ve Allah'ın en çok sevdiği ibadet namazdır. Arkadaşlar namazlarımızı şevk ile istekle gönlümüz aşkla dolarak kılalım ki Allah'a ve Peygamberimize olan sevgimiz artsın ve böylece Allah'ın diğer emir ve yasaklarına uymamız kolaylaşsın. Ankebut suresi 45.ayette Allah Teâla şöyle buyurur: sana vahyedilen kitabı oku ve namazı kıl muhakkak ki namaz hayâsızlıktan ve kötülükten alıkoyar. “ ifadelerini kullandı.

Güler, “İşte namazın insanı kötülüklerden koruması da böyledir. Namaz ile günde 5 kez bizi yaratan Rabbimizin huzurunda duruyoruz. O'nun huzurunda durmakla Müslüman olduğumuzu belirtiyoruz. Müslüman olduğumuz için Allah'ın emir ve yasaklarına uyuyacağımıza söz vermiş oluyoruz. Namaz kılan bir insan namaz dışındaki vakitlerde de Allah'ın kendisini gördüğünü, sesini duyduğunu, yaptıklarını bildiğini, düşüncelerinden haberdar olduğunu bildiği için her zaman Allah'ın kontrolü altında olduğuna inanır. Böyle bir insan hiç kötülük yapamaz, iyilikten başka bir şey düşünemez. Allah'ın emir ve yasaklarına itaatsizlik yapamaz, helal olan şeyleri terk edip haram olan şeyleri yapamaz, bunların hiç birisini yapamaz.” şeklinde konuştu.

Program çocuklara sertifika ve ikramların verilmesi ile sona erdi.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler