Hayır konserlerinin finali Belçika'da yapıldı

Hayır konserlerinin finali Belçika'da yapıldı

Avrupa Yetim-Der, Avrupa'nın çeşitli ülke ve kentlerinde yetim ve muhtaçlar yararına düzenlediği konserler dizisinin finalini El Gazali Eğitim Kültür Derneğinin katkılarıyla Belçika'da yaptı.

BRÜKSEL - Yetim, muhtaç ve fakirler yararına başta Türkiye, Kenya, Somali, Mısır, Etiyopya Somali ve Arakan olmak üzere Dünya'nın çeşitli ülkelerinde yardım faaliyetlerinde bulunan Almanya merkezli Avrupa Yetim-Der, gelirlerinin tamamının başta yetimler olmak üzere ihtiyaç sahiplerine kullanılacağı konser etkinliklerinin finalini Belçika'da yaptı.



El-Gazali Camisi'nin katkıları ile yapılan etkinlin sunuculuğunu Murat Korkut yaptı. Molla Mücahit'in Kur'an-ı Kerim tilaveti ile saat 20.00'de başlayan etkinlik, Özlem Ajans'ın ilahi ses sanatçılarından Selami ve Bilal'in ilahi ve marşları seslendirmesiyle devam etti.


Ezgilerine başlamadan önce katılımcıları selamlayıp yarın (07.10.2013) Avrupa'dan ayrılıp Türkiye'ye geri döneceklerinden dolayı üzgün olduklarını belirten Selami ile Bilal, Avrupa'nın çeşitli yerlerinde düzenlenen etkinliklerde sıcak karşılanmalarından dolayı çok memnun olduklarını ve görmüş oldukları samimiyetten sonra ayrılığın zor olacağını belirttiler.


Akabinde Rehber TV Umut Kapısı programının sunucusu Abdulvahap Kaplan sahne aldı. Konuşmasına Duha Suresi ile başlayan Kaplan, katılımcıları selamladı.


Avrupa Yetim-Der'e bu organizasyonundan dolayı teşekkürlerini beyan eden Kaplan, Umut Kapısı Programı yapımcısı olarak Türkiye'de yardıma muhtaç yetimlerin ve fakirlerin dramını anlattıklarını söyledi.


Avrupa Yetim-Der'in salonda açtığı stant yoğun ilgi gördü. Stant yetkililerinden bilgi alan katılımcılar yetim ve fakirler için hayırda yarıştıkları görüldü.

Programın ilerleyen saatlerinde sanatçıların seslendirdiği ezgiler eşlik eden katılımcılar, halaya durdukları görüldü.

Program saat 23.00 civarlarında sona erdi. (Mehmet Aydemir/Abdurrahman Ekinci - İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.