Hayırsever vatandaş kültür merkezi yaptırdı

Hayırsever vatandaş kültür merkezi yaptırdı

​Adıyaman'ın Kahta ilçesinde bulunan Karadut köyüne bir hayırsever tarafından kültür merkezi yaptırıldı.

Vatandaşların taziyelerini ve sosyal faaliyetlerini daha rahat bir ortamda kabul etmelerini sağlamak amacıyla Kâhta ilçesine bağlı Karadut köyünde hayırsever Ramazan Aksoy tarafından yapılan modern Kültür Merkezinin açılışına vali Aykut Pekmez, Kâhta Kaymakamı ve köylüler iştirak etti.

Modern bir mimariyle inşa edilerek içinde erkek ve kadınlar bölümünden oluşan taziye evi ihtiyacını da karşılayacak kültür merkezi, iki katlı olup içinde kütüphane, mescit ve yemekhane bulunup diğer sosyal faaliyetler içinde kullanılacak.

Kültür evinin açılışında konuşan Vali Aykut Pekmez, "Adıyaman İstanbul’a çok göç vermiş bir ilimiz. Allah’a şükürler olsun ki İstanbul’da Ramazan Bey gibi birçok hayırseverlerimiz ve Adıyamanlı hemşerimiz orada ekmeğini kazanıyor. Adıyamanlı her hemşerimiz doğup büyüdüğü topraklara maddi ve manevi elinden gelen her şeyi yapmaya çalışıyor. Bugünde bunun en güzel örneğini yaşıyoruz. Bu güzel eseri köyümüze kazandıran Ramazan Aksoy’a çok teşekkür ediyorum." dedi.

Vali Pekmez, "Bildiğiniz gibi Karadut köyümüz tarihi ve turistik değerlerimizin başında gelen Nemrut Dağına en yakın köyümüz. Geçen yıl yüz bin civarında turisti Nemrut Dağı başta olmak üzere Adıyaman’daki tarihi ören yerlerini ziyaret etmişti. Bu senede 160 bin civarında turist Adıyaman’a geldi. İnşallah Kültür ve Turizm Bakanlığımızca yapılacak tanıtım ve yatırımlarla birlikte Nemrut’a ve Adıyaman’a gelecek turist sayısının daha da artacağını düşünüyoruz. Nemrut’a en yakın köy Karadut Köyümüz olduğu için de köyümüzün bu konuda hazırlık yapması önemli diye düşünüyorum. Hayırsever işadamımız Ramazan Aksoy tarafından yapılan ve önemli toplumsal bir ihtiyaca cevap verecek olan kültür merkezinin Karadut köyümüze hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum." dedi.

Köyüne olan hasreti azda olsa gidermek için böyle bir tesisi yaptığını dile getiren Aksoy, "Bizler bu köyde doğup büyüdük. Köyümüzün dağlarında ve taşlarında çok güzel anılarımız var. Bizler her ne kadar İstanbul’da yaşasak da gönlümüz ve aklımız her zaman doğup büyüdüğümüz baba topraklarımızdadır. Allah nasip etti, bu imkânları bize verdi bizlerde köylü kardeşlerimizle böyle bir eseri köyümüze kazandırdık. Bu eserin yapılması noktasında bizlere desteklerini esirgemeyen herkese teşekkürlerimi sunuyorum." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından dualar eşliğinde kültür merkezinin açılış yapıldı. 

İLKHA


Hayırsever vatandaş kültür merkezi yaptırdı

Hayırsever vatandaş kültür merkezi yaptırdı

Hayırsever vatandaş kültür merkezi yaptırdı

Hayırsever vatandaş kültür merkezi yaptırdı

Hayırsever vatandaş kültür merkezi yaptırdı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.