Hayırseverler Suriyeli annenin dramına sesiz kalamadı

Hayırseverler Suriyeli annenin dramına sesiz kalamadı

Savaştan kaçarak 9 yıl önce Mardin’in Kızıltepe ilçesine yerleşen ve çocuklarına hem annelik hem babalık yaparak geçimlerini sağlayan Suriyeli anne, istediği dikiş makinesine kavuştu.

İlke Haber Ajansı’nın (İLKHA) Mardin’in Kızıltepe ilçesinde yaşam mücadelesi veren Suriyeli anne Hamdiye Ahmed’in yaşadığı dramı konu edindiği haberlerin ardından birçok hayırsever mağdur aileye çeşitli yardımlarda bulundu.

Hamdiye Ahmed, kocasının kendilerini terk ettikten sonra çocuklarına bakmak için çalışmak zorunda kaldığını, ancak şu an hem hasta hem işsiz hem de evsiz olduğunu söylemiş ve geçimlerini sağlamak için dikiş makinesine ihtiyacının olduğunu ifade etmişti.

Haberin ardından birçok hayırsever, mağdur anneye yardımlar gönderdi. İsminin yazılmasını istemeyen bir hayırseverde Hamdiye Ahmed’e dikiş makinesi ile bir miktar para gönderdi.

Gelen yardımlar, İLKHA muhabiri aracılığıyla Hamdiye Ahmed’e ulaştırıldı. İlerlemiş yaşına ve hastalıklara rağmen çalışarak çocuklarının geçimlerini sağlamaya çalışan Hamdiye Ahmed, kendisine yardımda bulunan hayırseverler başta olmak üzere mağduriyetini duyuran İLKHA’ya teşekkür etti.

Hamdiye Ahmed, “Allah sizlerden razı olsun. Gelip benim durumumu duyurdunuz. Hayırseverler de şu an bana dikiş makinesi göndermiş. İnşallah terzilik yaparak çocuklarımın geçimlerini sağlamaya gayret edeceğim. Çok mutluyum, Allah da sizi mutlu etsin inşallah. Şu an evli kızımın evinde kalıyorum, onların da durumu kötü. Ev tutacak gücümüz de yok şu an. Başımızı sokacak bir ev olsaydı çok iyi olacaktı. İnşallah bu sorunumuz da Allah’ın izniyle hallolur. Tekrar sizlere teşekkür ediyorum.” dedi.


Hayırseverler Suriyeli annenin dramına sesiz kalamadı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.