​Hayırseverlerin bağışladığı kurban etleri Uganda'da dağıtıldı

​Hayırseverlerin bağışladığı kurban etleri Uganda'da dağıtıldı

​Afrika’nın Uganda ülkesine hayırseverlerin bağışladığı kurban etlerin dağıtımı yapan hayır kurumları mağdur ve muhtaçların sevicine ortak oldu.

Kurban Bayramı arifesinden bu yana hayırseverlerin bağışladığı kurbanları Afrika’nın Uganda ülkesine getiren hayır kurumları bayram boyunca kestikleri kurbanlık etlerini dağıtmaya devam ediyor.

Yaptıkları yardım faaliyetleriyle isimlerini duyuran Avrupa Yetim-Der (Internatıonal Help Organızatıon Pro Orphans), IHO-EBRAR (Internatıonal Help Organızatıon), Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı ve Yetimler Vakfı bayramın ilk gününden bu yana kestikleri kurban etlerini dağıtarak mağdur ve muhtaçların sevincine ortak oldu.

Yaptıkları yardım çalışmalarıyla dünyanın birçok yerinde bulunan binlerce yetim, öksüz, muhtaç ve fakire ulaşarak hizmetlerini sürdüren hayır kurumları, 2018 kurban kesim programını gerçekleştirdiği Afrika kıtasında bulunan Uganda’nın Soroti kentinde, hayırseverlerin bağışladı kurbanları ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

Kurban etleriyle beraber çocuklara yakın ilgi ve alaka gösteren dernek ve vakıf temsilcileri, zor şartlarla hayata tutunan ve buna rağmen yüzlerinden tebessüm eksilmeyen çocuklara, balon ve şeker dağıtarak onları mutlu ettiler.  

Yapılan yardım çalışmaları hakkında dernek ve vakıfları temsilen IHO-EBRAR Türkiye Temsilcisi Sabahattin Ugar, “Uganda’daki halk bolluk içinde yoksulluk yaşıyorlar. Buradaki halk çok mağdur, birçok çocuk ve yetişkinin ayakkabısız bir şekilde hayatlarını sürdürdüğünü görüyoruz. Bazı çocuklar anadan üryan hayatını yaşarken bazısı da yırtık ve kullanılamaz elbise giymek zorunda kalıyor. Bizler burada yaptığımız yardım çalışmalarıyla bir nebze de olsa yaralarını sarmaya çalışıyoruz. Bayram öncesi bizler yetimlere bayram harçlığını bazı kurumlarda giyim yardımında bulundu. Bayramın ilk gününden bu yana hayırseverlerin bağışladığı kurban etlerini kesip dağıttık. Mağdur ve muhtaçların sevincine ortak olduk.” dedi.

Hayırseverlere de seslenen Ugar, yetim ve mağdurlara hayır köprüsü olan vakıf ve derneklere kurban sonrası da yardım ve bağışların devam etmesini istedi. (Mehmet Sait Çelik - İLKHA)  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler