Hayırseverlerin Umut Kervanı aracılığıyla depremzedelere iftar yemeği ikramı sürüyor

Londra Said Nursi Camii Kadın Kolları, Hollanda Den Haag Hicret Camii, Bingöl Merkez Elmalı Köyü İyilik Hareketi, Umut Kervanı, Yetimler Vakfı, Avrupa Yetim Eli, IHO EBRAR'ın Malatya Koordinasyon Merkezi aracılığıyla iftar yemeği ikramında bulundu.

Malatya'da depremin ilk anından beri vatandaşların yaralarını sarmak için seferber olan İslam’i yardım kuruşlarından Umut Kervanı, Yetimler Vakfı, Avrupa Yetim Eli ve IHO EBRAR’ın yardımları sürüyor.

Kardeş yardım kuruluşları, depremzedelerin temel ihtiyaçlarının yanı sıra, Ramazan ayına girilmesiyle on binlerce depremzedeye iftar ve sahur ikramında bulunuyor.

İngiltere’nin Başkenti Londra’da bulunan Said Nursi Camii Kadın Kolları, Hollanda’nın Den Haag şehrinde bulunan Hicret Camii ve Türkiye’deki Bingöl Merkez Elmalı Köyü İyilik Hareketi, İslam’i yardım kuruluşları olan Umut Kervanı, Yetimler Vakfı, Avrupa Yetim Eli, IHO EBRAR'ın Malatya Koordinasyon Merkezi aracılığıyla depremzedelere iftar yemeği ikramında bulundu.

“Deprem bölgelerine yardımlar devam etmeli”

Malatya’daki depremzedelere iftar ikramında bulunmak için IHO EBRAR gönüllüsü olarak geldiğini belirten Salih Basattuğrul, “Londra’da bulunan Said Nursi Camii Kadın Kolları’nın deprem bölgelerinde verilecek iftar yemeği ikramı için geldik. İlk önce Diyarbakır’a geldik. Oradan Antakya, İskenderun ve son olarak Malatya’ya geldik. Gerçekten deprem bölgelerine yardım gerekiyor ve hayırseverlerin depremzede kardeşlerimize yardımlarını sürdürmelerini istiyoruz. Londra’da bulunan Said Nursi Camii Kadın Kolları adına birkaç yerde iftar yemeği ikramında bulunduk. Son durağımız ise Malatya’ydı inşallah burada sonlandıracağız. Allah’u Teala yardımda bulunan herkesten razı olsun.” dedi.

“Evlerimizde hazırladıklarımızı getirdik”

Bingöl Merkez Elmalı Köyü Elmalı İyilik Hareketi adına geldiklerini belirten Çetin Korkmaz, “Kendi köyümüzde annelerimizin ve bacılarımızın kendi elleriyle yaptıkları börek, çörek, tatlı ve ayrıca çiğköfte getirdik. Biz bunu düşündük. Depremzede kardeşlerimiz depremde önce belki bunların en iyisi evlerinde yapmışlardı ama deprem nedeniyle bunları yapmaya imkanları olmadığı için bizde evlerimizde yaparak kardeşlerimize getirdik. Tabi gelmeden önce Umut Kervanı yetkilileriyle görüştük. Burada faaliyetlerine devam ediyorlar. Bize de yardımcı oldular. Onların aracılığıyla getirdiğimiz iftar ve sahurlukları dağıtıyoruz.” diye konuştu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.