Hayvan satıcıları Kahta'ya yeni "hayvan pazarı" istiyor

Hayvan satıcıları Kahta'ya yeni "hayvan pazarı" istiyor

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde hayvan pazarının içinde bulunduğu olumsuz durumdan dolayı sıkıntı yaşadıklarını dile getiren hayvan satıcıları, yetkililere çağrıda bulundu.

Kahta hayvan pazarının sıkıntı pazarına dönüştüğünü ifade hayvan satıcıları, başta belediye olmak üzere yetkililere seslenerek çalışma koşullarının iyileştirildiği yeni bir pazarın yapılmasını istediler.

Tepkilerini İLKHA muhabiriyle paylaşan hayvan sahipleri "Türkiye’nin hiçbir yerinde bu şekilde hayvan pazarı yok. Her yer toz duman içinde, yetkililere sesleniyoruz ." şeklinde konuştular.

Yeni hayvan pazarı için "Belediyenin bize sözü vardı." diyen Mehmet Emin Saraçoğlu tepkisini şu şekilde dile getirdi:

"Gelip halimizi görsünler, hayvanlarla iç içe yaşıyoruz burada"

“Belediye başkanımız, belediye başkanı olmadan önce bize bir söz verdi; 'size en kısa sürede bir hayvan pazarı yapacağım' dedi. 30 Mart sabahı belediyenin önüne gittiğimde bizlere dedi ki, 'O hayvan pazarına artık gidilmeyecek.' Bu hayvan pazarı hala yerinde duruyor. Bizim evin önüne geldiği zaman bir esnafı ziyaret etti, oturuyordu, dedim ki; 'Başkanım bu hayvan pazarı ne oldu. Dedi ki 'en geç üç ay içinde yapacağız.' Benim yanımda ilçe tarım müdürünü aradı. Tarım müdürüne, 'Hayvan pazarıyla ilgili projemiz ne oldu?' diye sordu. O da 'komisyondan geçecek' dedi. Hala komisyondan geçmedi. Projeleri hepsi yalan. Gelip halimizi görsünler, hayvanlarla iç içe yaşıyoruz burada.”

"Kışın çamurdan, yazın toz duman içinden çıkamıyoruz"

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinden gelen Hüseyin Yeşildağ da yaşadıkları sıkıntıları anlatarak, hayvanlarını araçtan indirene kadar rampaların olmaması nedeniyle pazarın dağıldığını söyledi.

Yeşildağ, “Siverek 'ten her hafta pazara geliyorum. Her hafta geldiğim zaman burada sürekli hayvanları indirmede rampa yüzünden sıkıntı yaşıyoruz. Hayvanları rampadan indirene kadar pazar dağılıyor. Yetkililerden bu durumu bir an önce bir çözmelerini bekliyoruz. Park alanımız yok, hayvan pazarına bakın toz duman içinde. Kışın çamurdan çıkamıyoruz, yazın toz duman içinden çıkamıyoruz. Burada Tarım Bakanı Fakıbaba'ya sesleniyoruz. Bu duruma bir çözüm bulsunlar, artık buraya gelmek istemiyoruz. Dışardan gelen olmasa buranın hali ne olur. Buradaki vatandaşlar hayvancılıkla geçiniyor. Her hafta burada rampalar yüzünden kavgalar yaşanıyor, bu duruma bir çare bulunmasını istiyoruz.” dedi.

"Çay ocağı ve lavabolar yan yana"

Çay ocağı ve lavaboların yana yana olduğunu dile getiren Mehmet Cici ise “Buradaki toz dumanı görüyorsunuz. Sabah namazında geliyoruz. Bir saatte ancak sıra geliyor. Rampalar yüzünden mazota bayağı paramız gidiyor. İndir-kaldır, in-çık bu gibi şeyler yüzünden paramız mazota gidiyor. Çay ocağını derseniz, halini görüyorsunuz, lavabolarla yan yana. Kahta gibi asil bir millete bu yakışmıyor. Belediyenin yaptığı bir şey yok. Dört yıldır burası böyle. Kahta gibi bir memlekete bu yakışmıyor.” diye konuştu.

“Burası çok dar, bize yetmiyor." diyen Ömer Memiş, "Burası hayvan pazarı yeri değil. Rampa yüzünden sabah namazında geliyoruz. 2-2,5 saat burada zamanımız gidiyor. Bu yüzden yabancılar buraya gelmiyor. Yetkililerden buraya gelmelerini, bu duruma bir çare bulmalarını istiyoruz.” dedi.

İLKHA
















































 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.