Hayvan yeminde GDO kararı Resmi Gazetede yayımlandı

Hayvan yeminde GDO kararı Resmi Gazetede yayımlandı

Biyogüvenlik Kurulu kararına göre, hayvan yeminde genetiği değiştirilmiş 3 soya ve bir mısır çeşidinin onayı Resmi Gazetede yayımlandı.

Resmi Gazetede yayımlanan Biyogüvenlik Kurulu kararına göre, hayvan yeminde genetiği değiştirilmiş 3 soya ve bir mısır çeşidine onay verildi.

Karara göre, dmo genini içeren genetiği değiştirilmiş MON87708 soya çeşidi, csr1-2 genini içeren BPS-CV127-9 soya çeşidi, cp4epsps, FAD2-1A ve FATB1-A genlerini MON87705 soya çeşidi, cspB genini ihtiva eden MON87460 mısır çeşidinin hayvan yemlerinde kullanılmasına izin verdi.

Resmi Gazete'de bugün yayımlanan karara ilişkin başvuru Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği (BESD-BİR) tarafından yapılmıştı.

Karara konu soya ve ürünleriyle ilgili miktar, işleme süreçleri, piyasa dağıtımı, satış dağıtımı ve ambalaj şekli gibi bilgilerin yer aldığı izleme raporları ile yıllık raporların Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından kendi görüş ve yorumları da içerecek şekilde 6 aylık dönemler hâlinde hazırlanması ve Biyogüvenlik Kurulu'na sunulması zorunlu olacak. (İLKHA) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.