Hayvancılığı yeniden canlandıracağız

Hayvancılığı yeniden canlandıracağız

Basın mensuplarıyla bir araya gelerek yapılan çalışmalar ve yapılacak olan projeler hakkında bilgi veren Van'ın Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, "Hayvancılığı yeniden canlandıracağız" dedi.

Hayvancılık ve tarım alanlarında yapılan çalışmaların ekonomisine büyük katkı sunduğu Gürpınar'da artan göçlerle beraber hayvancılık ve tarımda büyük oranda azalmalar oldu. Basın mensuplarıyla bir araya gelen Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, hayvancılığı yeniden canlandıracaklarını dile getirdi.

Van'da 2011 yılında meydana gelen depremin yıl dönümü olması nedeniyle Hayrullah Tanış konuşmasına depremde hayatını kaybeden vatandaşlara rahmet dileyerek başladı.

"Yüzyıllık Hoşap'ı yeniden yapacağız"

Konuşmasında farklı projelerle hizmet vermeye devam ettiklerini dile getiren Tanış, "Geçtiğimiz günlerde projesini açıklamış olduğumuz Hoşap projesini hayata geçireceğiz. Hoşap projesinin ödeneği hesabımıza geldi. Ödenek hazır olmasına rağmen maalesef bazı kanunlarında aşılması gerekiyor. Kurumlarımızın ve orda bulunan işyerlerinin prosedür ve beklentileri de var. Bunlar hepsi bir araya gelinip halledilmesi gereken durumlardır. Yüzyıllık Hoşap'ı yıkıp yeniden yapmak herkesin cesaret edebileceği bir şey değildir. Önümüze çıkan sıkıntıların yüzde 60'lık kısmını çözdük. Sayın Valimiz, Kaymakamımız, Karayolları Bölge Müdürümüz, İmar Daire Başkanlığımızın bütün ekipleriyle de oradaydılar. Büyük bir kısım halledildi. Hoşap için Ocak ayında ihale yapılacak. Allah nasip ederse de Nisan-Mayıs aylarında çalışmalarımıza başlayacağız." ifadelerini kullandı.

"Hayvancılığı yeniden canlandıracağız"

Tanış, "Tabi biz bütün köylerimizde çalışmalar yapmaya devam ediyoruz. İlçenin ihtiyaçlarını tespit edip ona göre çalışmalarımız ve projelerimiz olmuştur. Hedefimiz olan bin istihdamın çok üstüne çıkacağız. Verdiğimiz sözler bazılarına uçuk geliyordu. Ama biz hepsini fazlasıyla yerine getireceğiz. Hoşap'ın yıkılıp yeniden yapılması sıradan bir seçim vaadi gibi geliyordu herkese ama biz verdiğimiz sözü yerine getiriyoruz Allah'ın izniyle. Gürpınar hayvancılık ve tarımla ekonomimize büyük katkılarda bulunmuştur. Yapılan göçlerle birlikte hayvancılıkta zamanla azalma olmuştur. Bizim amacımız da bunu tekrar yeniden canlandırmaktır. Birçok ilçede asfalt oranlı yüzde 80 civarındayken Gürpınar'da bu yüzde 20 civarındaydı. Biz bu 5 yıllık görev süremizde Gürpınar'ın tamamını mezra ve köyler dahil olmak üzere parke taşı döşeyeceğiz." dedi.

"En büyük sorunlarından biri işsizliktir"

Son olarak Tanış; "Önümüzdeki yıllarda daha büyük projelerimiz var. Yaklaşık 200 milyonluk projelerimiz var. Buna Gürpınar'ın köyleri dahil olmak üzere tamamında ciddi bir değişim ve dönüşümü kapsayacak. Bunlarında hazırlıklarını yapıyoruz. İlkbaharda inşatlarına başlamayı planladığımız 2 tane tekstil kent projemiz ile de yak bin insanımızı iş sahibi yapacağız. Buranın hizmet dışında en büyük sorunlarından biri işsizliktir. Biz nesilleri ihya etmediğimiz zaman o nesiller inşa ettiğimiz şehirleri başımıza yıkar. Bu nedenle o nesilleri önce bizlerin ihya etmesi lazımdır." ifadelerine yer verdi.

Toplantıya Gürpınar Kaymakamı Fatih Sayar da katıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.