Hayvancılık sektörüne bir milyar TL hibe desteği

Hayvancılık sektörüne bir milyar TL hibe desteği

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), hayvancılık sektörüne bir milyar TL'lik hibe desteği vereceğini açıkladı.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), 16 Şubat 2019 tarihinde IPARD II Programı Beşinci Başvuru Çağrı İlanını yayınlayarak tarım, hayvancılık ve kırsal alandaki yatırımlara önemli kaynak ve destek sağlayacağını açıkladı.

Bir milyar TL hibe desteğinin verileceği ve 5. Başvuru Çağrı İlanı olarak adlandırılan programla, hayvancılık, işleme ve pazarlama yatırımlarına yüzde 70'e kadar hibe desteği sağlanıyor.

Bu kapsamda; inek, manda, koyun, keçi gibi süt üretim tesisleri, sığır, manda, koyun, keçi gibi kırmızı et üretim tesisleri ve tavuk, hindi, kaz gibi kanatlı eti, yumurta üretim tesisleri, süt işleme tesisleri, süt toplama merkezleri, peynir altı suyu işleme tesisleri, et kesimhaneleri, parçalama ve işleme tesisleri, meyve ve sebze soğuk hava depoları, paketleme işletmeleri, su ürünleri işleme tesisleri desteklenecek.

TKDK'nın 5. Başvuru Çağrı İlanında belirtilen desteklemelerden faydalanabilmek için; et, süt ve yumurta üretimi için 08.04.2019-17.05.2019 tarihleri arasında; süt, et, meyve-sebze ve su ürünleri işleme ve paketleme projeleri için 08.04.2019-24.05.2019 tarihleri arasında TKDK Mardin İl Koordinatörlüğüne başvuruda bulunulması gerekiyor.

"İlimiz için büyük fırsat"

Çağrı dönemi ile ilgili açıklamalarda bulunan TKDK Mardin İl Koordinatörü Erdal Çelik, "Bugüne kadar hayvancılığın geliştirilmesi için Mardin il Koordinatörlüğü olarak birçok projeye destek verdik ve içinde bulunduğumuz 5. çağrı döneminde daha fazla projeye destek verip kırsal kesimin kalkınması için elimizden geleni yapacağız." dedi.

Çelik, "Özellikle bayan ve genç yatırımcılarımızın cesaretlendirilmesi gerektiğine inanıyorum. Desteklediğimiz projelerin önemli bir kısmı bayan ve genç yatırımcılarımıza ait projeler, inancımız odur ki hayvancılık sektörüne bayanlar ve gençler ne kadar meraklı olurlarsa bu sektör o kadar ivedi şekilde ilerleyecektir. Mardin İl Koordinatörlüğü olarak yeni yatırımları desteklemek için var gücümüzle çalışacağız. Tüm vatandaşlarımızı daha detaylı bilgi almak için tüm hemşerilerimizi kurumumuza proje sunmaya davet ediyorum." diye konuştu.

Başvurular ile ilgili bilgiler

Çelik, başvurulara ilişkin şu bilgileri paylaştı: "2014-2020 IPARD Programının güncel hali ile IPARD II 5. Başvuru Çağrı İlanı hakkında detaylı bilgiler Bakanlığımız (www.tarim.gov.tr) ve Kurumumuz internet adreslerinden (www.tkdk.gov.tr) temin edilebilir. Başvurular hakkında detaylı bilgileri ve başvuru kurallarını içeren Başvuru Çağrı Rehberi (Versiyon 5.0) kurumumuzun resmi internet adresinden (www.tkdk.gov.tr) temin edilmelidir. Ayrıca, bu başvuru çağrı döneminde Kurumumuz tarafından yapılacak ilave duyuru ve bilgilendirmeler de bu çağrı ilanı kapsamında dikkate alınmalı ve söz konusu duyuru ve bilgilendirmeler, Kurumumuzun resmi internet adresinden (www.tkdk.gov.tr) takip edilmelidir.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.