Hazreti Ali ilmin kapısı ve bir yönetim dâhisiydi

Hazreti Ali ilmin kapısı ve bir yönetim dâhisiydi

Batman'ın Kozluk ilçesinde düzenlenen Hazreti Ali etkinliğinde konuşan Eğitimciler Cemiyeti Başkanı Kenan Çaplık, savaşlardaki cengâverliğinin yanında Hazreti Ali'nin ilmin kapısı olduğunu ve bir yönetim dâhisi olduğunu belirtti.

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Kozluk'ta "İlmin Kapısı Hazreti" isimli program gerçekleştirildi.

Sunuculuğunu İsmail Tufan'ın yaptığı program, 29 Ekim İlköğretim Okulu Konferans Salonunda düzenlendi.

Program, Hamza Bozan hocanın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Peygamber Sevdalıları Vakfı üyesi Kozluk İlim-Der Başkanı Abdulcelil Bala'nın yaptığı selamlama konuşmasının ardından, Hazreti Ali'nin hayatını konu alan sinevizyon gösterimi ve ses sanatçısı Nimetullah Karadeniz'in seslendirdiği ezgilerle devam etti.

Etkinliğe katılarak katılımcılara hitap eden Eğitimciler Cemiyeti Başkanı Kenan Çaplık, "Onun cesaretini, kahramanlığını, savaş meydanlarında nasıl pervane gibi döndüğünü ve en zor işlerde 'Ey Allah'ın resulü, işte ben buradayım!' dediğini yüzlerce, binlerce kaynak yazdı. Bunu anlatıyoruz, anlatmaya devam ediyoruz. Zaten Hazreti Ali dedik mi akla ilk gelen şey, onun cengâverliğidir. Tarihimiz, Hazreti Ali'nin cenklerini anlata anlata bitirememiş. O sadece savaş meydanında pervane gibi dönen bir komutan değil, o aynı zamanda ilmin kapısı, bir yönetim dâhisi ve en zor zamanlarda liderlik yaparak kendisinden sonra gelen ümmete istikamet gösteren bir önderdir." dedi.

Etkinlik, konuşmaların ardından yapılan dua ile sona erdi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.