Hazreti Peygamber dünya ahiretimizin mamur olması için gönderilmiştir

Hazreti Peygamber dünya ahiretimizin mamur olması için gönderilmiştir

Mevlid-i Nebi haftası münasebetiyle konuşan Bingöl İl Müftüsü Muharrem Genç, "Hazreti Muhammed’in dünya ahiretimizin mamur olması için gönderilmiştir." dedi.

Bingöl İl Müftüsü Muharrem Genç, Mevlid-i Nebi haftası münasebetiyle açıklamalarda bulundu.

Diyanet İşleri Başkanlığının her yıl idrak ettiği Mevlid-i Nebi etkinliği haftasının bu yıl 1448’inci seneyi devriyesini idrak ettiklerini ifade eden Müftü Genç, Hazreti Muhammed'in bizlere emanet ettiği Kur'an-ı Kerim ve sünnetini muhafaza etmeyi, korumayı, yaşamayı, yaşatmayı ve gelecek nesillere aktarılması gerektiğini belirtti.

Mevlid-i Nebi haftası münasebetiyle ülke genelinde olduğu gibi Bingöl’de de çeşitli etkinliklerin yapılacağını dile getiren Genç, şöyle devam etti:

"Diyanet İşleri Başkanlığımızın organizasyonunda il ve ilçe müftülüklerimizde, yurt dışında Diyanet İşleri Başkanlığımızı temsil eden temsilciliklerde, yine hususiyetle 1,5 milyar İslam dünyasında Efendimizin dünyaya gelişinin seneyi devriyesi heyecanla idrak edilmekte ve duygusal ortam ortaya çıkmaktadır. İl ve ilçe müftülüklerimiz olarak yapacağımız etkinliklerle, değerli halkımızı, Ümmeti Muhammed’i aydınlatmak ve efendimizin yeniden hatırlamak ki gönlümüzde hiç çıkmamalıdır. Mevlid-i Nebi haftası dolasıyla bir dizi programlar icra etmekteyiz.  Bu akşam ülkemizde, ilimizde yurtdışındaki camilerimizde Mevlid-i Nebi okunacaktır ve bütün halkımız kadın, erkek, çocuk, ihtiyar herkesi camilerimize bekliyoruz davetlidir. Cami Hazreti Resulullah'ın camisidir, oranın imamı odur. Biz din görevlileri ise hasbel kader onun yerinde vekâleten o işi yapmaya gayret eden görevlileriz.  Daha doğrusu bütün Beytin sahibi Cenabı Allah'tır. Dinin sahibi Cenabı Allah tarafından dünya ve ahiretimizi mamur etmek için bize rehber olarak Efendimizi gönderdi. Rabbimize hakkıyla kulluk etmeyi bizlere nasip eylesin inşallah."

Mevlid-i Nebi haftası dolasıyla programlar düzenlenecek

Genç, "İl Müftülüğümüz Mevlid-i Nebi haftası dolasıyla, Kasım ayının 13'ünde sadece bayan kardeşlerimize, bayan müftü yardımcısı kardeşimizin rehberliğinde yine müftümüzün de desteğiyle, Kur'an kursu hocalarımızın icra edeceği ve bayanlarımıza yönelik müftülüğümüzün konferans salonunda bayanlara yönelik programımız olacak. Kasım ayının 14'ünde yine konuşmacı olarak daire başkanlarımızdan Başmüfettişimiz Mahmut Göl hocamızın katılımıyla bir programımız olacaktır. İlimiz ve bağlı ilçelerinde Mevlid-i Nebi haftasını çeşitli programlarla icra etmeye gayret edeceğiz. Bu vesileyle, çok kıymetli Bingöl halkımızın, milletimizin, Ümmeti Muhammed'in Mevlid-i Nebi haftasını tebrik ediyorum ve anlamını idrak ederek Hazreti Resulullahımızın, yeniden bir daha ziyadesiyle, hatırlanmasına vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum." ifadelerini kullandı.

"Müslümanlar, Kur’an-ı Kerim ve sünnette sımsıkı sarılarak yoluna devam edebilirler"

Müftü Genç, şunları söyledi: "Müslümanların düştüğü yerden kalkması için diz çökmemesi için ve alternatif medeniyetimizi yeniden icra etmek için yapacağı ilk bellidir. Dün ne yapmışsa bugün de onu yapacak. Müslümanlar, Kur’an-ı Kerim ve sünnette Nebevi Aleyhissalâtu ve Selâma sımsıkı sarılarak yoluna devam edecektir. Dostumuzu, düşmanımızı bilerek, sadece davamıza odaklanmak lazım. Davamıza odaklanırsak,  dostumuzu da iyi tanırız düşmanımızı da iyi tanımış oluruz. Bugünkü hastalıklarımızdan kurtulup, yeniden ayağa kalkmak istiyorsak, derdimizin çaresini bulmak istiyorsak Kur’an ve sünnete sımsıkı tutunmamızla olur." şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler