Hazreti Peygamberin sünnetine ittiba, adetleri ibadete çevirir

Hazreti Peygamberin sünnetine ittiba, adetleri ibadete çevirir

Adıyaman'ın tanınmış simalarından Molla Mehmet Burhan Aktaş, İslam dininin temizliğe büyük önem verdiğini ve Peygamberin sünnetine uyanların aynı zamanda sevap da kazanacağını belirtti.

Çin'de başlayıp kısa bir süre içerisinde dünyayı etkisi altına alan ve binlerce insanın ölümüne neden olan Corona virüse karşı temizlikle önlem alınması gerektiğini belirten Aktaş, virüs olmazsa dahi Müslümanların temizlik konusunda titiz olmaları gerektiğini söyledi.

"Dinimiz İslam temizliğe önem vermiştir"

İslam dininin temizlik ile iç içe olan bir din olduğunu ve her daim temiz olmayı emrettiğini belirten Aktaş, "Dinimiz İslam temizliğe önem vermiştir. Temizliği emreden bir dindir. Kur'an-ı Kerim'de Yüce Rabbimiz buyuruyor ki, 'Allah temizlenenleri sever.' Kur'an-ı Kerim'de temizlenenler övülmüştür. Müslümanlar bu virüs gelmeden önce de hayatı boyunca temizliğe dikkat eden örnek kişi olmalıdır. Müslüman maddi ve manevi görüntüsüyle her konuda, her yerde örnek olan, temiz olan insandır. Yüce Rabbimiz temizdir, temiz olanları sever. Cennete de ancak temiz olanlar girer. Bizler de Cennetin birer adayı olan Müslümanlar olarak temizliğe önem vermek zorundayız. Müslümanlar Allah'ın emirlerine uymak zorundadır. Corona virüsü olsun veya olmasın." dedi.

Peygamber Efendimizin temizliğe çok dikkat ettiğini ifade eden Aktaş, "Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (Aleyhissalat-u Vesselam) Müslümanların temiz olmasını tavsiye etmiştir. Müslüman, iş yeriyle, evinin içiyle, sokağa çıkmasıyla, kılık kıyafetiyle örnek insandır. Dolayısıyla Müslüman, temizliğe dikkat edecek. Kur'an-ı Kerim'de Yüce Rabbimiz buyuruyor ki 'Allah tövbe edenleri ve temizlenenleri sever.' Yüce Rabbimizin bu emri buyurmasından şunu anlıyoruz: Dinimiz temizlik üzerine kurulmuş ve temizliğe dikkat eden bir dindir." ifadelerini kullandı.

"Müslüman olarak her yerde temizliğe riayet edeceğiz"

Müslümanların temizlik konusunda çok hassas olması gerektiğini belirten Aktaş, "Kur'an-ı Kerim ve Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (Aleyhissalat-u Vesselam)'ın sünneti kıyamete kadar baki kalacaktır. Bizim önderimiz ve örneğimiz Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'dir. Bizler Allah'a tevekkül eden, İslam'a inanan, kadere inanan insanlarız. Bir Müslüman olarak her yerde temizliğe riayet edeceğiz. Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed dişlerin fırçalanması konusunda da uyarılarda bulunmuştur. 'Misvak kullanın misvakta şifa vardır.' Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed, yemeklerden önce ve sonra ellerin yıkanmasını emir buyurmuştur. Böyle yapıldığı zaman aynı zamanda sünnet sevabı da vardır. Bu dinimizin güzelliklerinden bir tanesidir. Medine'de bir gün veba hastalığı yayılınca Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed, 'Oraya girmeyin!' buyurmuştur." şeklide konuştu.

Aktaş, "Müslümanlar olarak Corona virüsüne karşı dikkatli olmalıyız. Toplum içerisine fazla girmemeliyiz. Eğer bir hastalık bize bulaşmış ise bu hastalığın yayılmaması için çok dikkatli olmalı ve toplum içerisine çıkmamalıyız. Toplumda başkasına bulaşmasına neden olursak kul hakkına girmiş oluruz. Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (Aleyhissalat-u Vesselam) Arafat'ta 124 bin sahabeye hutbe irad ederken şöyle buyurdu: 'Size iki şey bırakıyorum; Kur'an-ı Kerim ve sünnet-i seniyyem. Siz bunlara uydukça kurtuluşa erersiniz. Siz bunları bıraktıkça kurtuluşu bulamasınız.' Biz de Müslümanla olarak, Hazreti Peygamber'in tavsiyelerine uyalım. Yemeklerden önce ve sonra ellerimizi yıkamamızı bildirmiş, biler bu sünnetleri yerine getirirsek günlük yaptığımız işlerde sünnete uyduğumuz için aynı zamanda sevap da kazanmış olacağız." ifadelerini kullandı.

İLKHA


Hazreti Peygamberin sünnetine ittiba, adetleri ibadete çevirir

Hazreti Peygamberin sünnetine ittiba, adetleri ibadete çevirir

Hazreti Peygamberin sünnetine ittiba, adetleri ibadete çevirir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler