Hazro Dadaş köyü sakinleri: kimse bizi umursamıyor

Hazro Dadaş köyü sakinleri: kimse bizi umursamıyor

Diyarbakır'da yolları yıllardır bozuk halde olan köylüler, yetkililerin kendilerini sorup, sorunlarıyla ilgilenmediklerini belirttiler.

Geçtiğimiz ay su dalgıçları bozulduğu için evlerine eşeklerle su taşımak zorunda kalan Diyarbakır'ın Hazro ilçesine bağlı Dadaş köyü sakinleri, bu defa yol sıkıntısından mustarip.

İlçeye 5 kilometre uzaklıkta bulunan 300 haneli köyde yolların yıllardır bozuk halde olması, vatandaşların tepkisine neden oluyor.

Altyapının olmaması da eklenince yol sorununun daha çekilmez bir hal aldığını anlatan köylüler, yetkililerin kendileriyle ilgilenmediklerini söylediler.

Yolların berbat halde olduğunu belirten köylülerden Mehmet Oktay, "Altyapımız olmadığı için bütün pislik bu yola dökülüyor. Şu anda su olmadığı için burada çamur falan yok ama su olduğunda çamur oluyor, koku veriyor. Çoluk çocuğumuzun üstü başı pis oluyor. Sağlıkları açısından tehlike saçıyor. Her gün hastaneye götürüp getiriyoruz ancak sağlık sorunlarıyla bir türlü baş edemiyoruz. Altyapımız olsaydı bu yol böyle berbat bir halde olmazdı. Bir insan buradan geçip camide doğru düzgün namaz kılamıyor. Geçen yıl buraya vali gelmişti. Valiye derdimizi anlattık. 'Altyapımız ve yolumuz yok.' dedik. Yapacağını söyledi ama o da gitti, dönüp de bir daha halimizi sormadı." dedi.

Yaşadıkları sıkıntıları anlatmak için yanlarına gittikleri yetkililerin kendilerini terslediğini ileri süren Zeynel Cabbaroğlu ise artık yolda rahatça yürümek istediklerini ifade etti.

"Yetkililerin yanına gittiğimizde bizi tersliyorlar"

Köylülerin sorunlarına çare bulunmasını isteyen Cabbaroğlu, şunları kaydetti: "Bu köyün yolu 2-3 yıldır böyledir. Hazro'da yetkililerin yanına gittiğimizde ya bizi tersliyorlar ya da 'Başka bir gün gelin.' diyerek, sürekli erteliyorlar. Yolda hep pislik, tezek olduğu için insan namaza dahi rahatlıkla gidemiyor. Hayvanlarımız zorluk görüyor. Çocuklar ne kadar elbise değiştirseler hemen kirleniyor çünkü yol pistir. Köylüler kendini ifade edemediği için kimse onları takmıyor. Yetkililere ne söylesem de boştur. 'Bugün, yarın.' deyip, erteleyecekler. Söyleyecek başka bir şey yok. İnsanlarımız zorluk çekiyor ama yardım eden yok. Biz, buraların bir an önce yapılmasını istiyoruz. Yapılmasa durumumuz çok kötüdür."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler