Hazro kutlu doğum etkinliği 2015 peygamber sevdalıları platformu video

Hazro kutlu doğum etkinliği 2015 peygamber sevdalıları platformu video

Peygamber Sevdalıları Platformu Diyarbakır İl Koordinatörlüğü tarafından Hazro’da Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Her yıl Nisan ayında yaptığı Kutlu Doğum etkinlikleriyle milyonlarca insanı Peygamber sevgisiyle bir araya getiren Peygamber Sevdalıları Platformu, Diyarbakır’ın Hazro ilçesinde Kutlu Doğum etkinliği gerçekleştirdi.

Öğle Namazının ardından Hazro PTT arkasındaki alanda  yapılan Kutlu Doğum etkinliğine 7’den 70’e birçok Hazro’lu katıldı.

Sıbgetullah Batı’nın sunuculuğunu yaptığı program, Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Özlem Ajans sanatçılarından Nezir Güler ve Süleyman Gülerin okuduğu mevlit ile seslendirdikleri ilahilerle devam eden program, Molla Abdülbari Çelik’in konuşması ile devam etti.

Sık sık tekbir ve salâvatların getirildiği etkinlik alanında, minik kız çocuklarının Peygamber Efendimiz ile ilgili okuduğu eserler ile alanda duygu dolu anlar yaşandı.

“Bizler Peygamberimizi sahabeler gibi seviyoruz”

Peygamber Efendimizin her zaman yeni ve hiçbir zaman eskimeyen bir değere sahip olduğunu belirten Molla Abdülbari Çelik, “Bugün Hazro ve çevresinde Peygamber Sevdalıları toplanmışlar. Peygamber Efendimize biat ve itaat edeceklerini ilan ediyorlar. Ya Resullulah nasıl ki muhacirler ve Ensar  seni sevdiyse, biz  de aynı o şekilde seni seviyoruz. Bugün kendi işlerimizi, çalışmalarımızı ve evimizi bırakıp onu sevmeye geldik. Nasıl ki Beni Neccar kızları ve kadınları onu çok seviyordu. Bizim bu kızlarımız, kadınlarımızda aynı o şekilde seviyorlar. Ey Peygamber Sevdalıları biz eşsiz bir liderin peşindeyiz ve onun davasını takip ediyoruz. Onun gibi hiç kimse yeryüzüne gelmedi ve kıyamete kadar da gelmeyecektir. Çünkü Allah onu bütün âleme rehber ve Peygamber olarak gönderdi. O bütün insanların ve cinlerin Peygamberi idi.” İfadelerini kullandı.

“Allah ve Melekleri ona salat ediyor”

Peygamberimizin yoldan geçtiği zaman dağlar ve taşların ona salat ve selam ettiğini ifade eden Çelik, “Herkes onu çok seviyordu. İşte biz böyle büyük ve kıymetli bir insanın yolundayız. Birçok yerde Allah bize emrediyor. Namazı kılın zekâtı verin diyor. Ama Peygamberimiz konu olunca Yüce Allah’ın kendisi de ona salat ve selam getiriyor. Allah Teâlâ bu konuda öncü olmuştur. Bize de sürekli ona salat ve selam getirmemizi istiyor. Allah ve Melekleri sürekli ona salat getirirler. Bizim de her zaman ve her yerde ona salat getirmemiz lazım. Ona getirdiğimiz her salat ve selamın hasenatını alacağız. O bizim bu salatlarımıza her zaman karşılık veriyor. Bizim için kendini tehlikeye attı. Kıyamet günü hiç kimsenin birbirine sahip çıkmadığı o günde bize şefaat edecektir. Onun bu sevgisine layık olarak kalalım” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardında sahneye çıkan Hazro kız İlahi grubu, okuduğu ilahilerle doygu dolu anlar yaşattı. Etkinlik, Molla Muzaffer Karavil Hoca’nın kapanış duası ile sona erdi.İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.