Hazro'da Kutlu Doğum coşkusu

Hazro'da Kutlu Doğum coşkusu

Diyarbakır`ın Hazro ilçesinde Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

DİYARBAKIR -  Hz. Muhammed Mustafa’nın (SAV) mübarek veladeti münasebetiyle Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen "Kutlu Doğum" etkinlikleri hız kesmeden devam ediyor. Haftalara sığmayan etkinlikler il, ilçe, belde ve köylerde düzenleniyor.

 

Peygamber Sevdalıları Platformu, Hazro İlçesinde "Kutlu Doğum" programı düzenledi. Mehmet Levent Hocanın Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Özlem Ajans sanatçılarından Bilal`in seslendirdiği ilahilerle devam etti. İlahilerin ardından Kürtçe Mevlit gurubu mevlidi şerifi okudu. Peygamber Sevdalıları Çocuk İlahi Grubu’nun seslendirdiği ilahiler ile gönülleri fethetti.

 

Salavat ve tekbirlerin sıkça getirildiği programda Molla Kerbela Şanlı Kürtçe yaptığı konuşmasında, Peygamber ve sahabe hayatından kesitler aktardı.

 

Şanlı, insanların şuan işlerinde güçlerinde zevk u sefalarında olduğunu fakat bu topluluğun  Allah ve Resulüne olan bağlını gösterdiğini bunun da mükâfatını izzeti dergahında alacağını belirtti.

 

Allah’u Tela’nın bazı görevli melekleri olduğunu ve bu meleklerin yeryüzünde Allah ve Resulu için çarpan kalpleri kontrol etmekle görevli olduklarını belirten Şanlı’’ Allah’tan bahsedip onu yücelten onun Resulü için salavat getirenler bu melekler o cemaatte oturup onlara şahitlik ediyorlar. Melekler arşı ala yükselip Allah teala sorar bu meleklere nerden geliyorsunuz diye onlarda ya rabbi senin ismini yüceliğini, peygamberin sevgisini kazanmış Hazro’dan geliyoruz diyecekler. Allahu teala diyecek ki meleklerim şahit olun o benim için resulün aşkı için çarpan kalpleri bende affettim diyecektir.’’dedi.

 

"Peygamberin ahlakı Kur’an’dı’’
Peygamberin hayatından kesitler aktaran Şanlı “ Sahabe Hz Ayşe’ye soruyorlar ‘Bize Peygamberden biraz bahseder misin?’  diye. Hz Ayşe’de, ‘Sizin evinizde Kur’an ı Kerim yok mu? Onu okumuyor musunuz?’  Onlar da var deyince işte Resulullahın ahlakı Kur’an’dı. Kur’an’ı açın okuyun orda Resulullah’ı  göreceksiniz. Bizim bu zamanda düştüğümüz bu sıkıntılar dünyanın bu buhranı Kur’ansız geçen hayatımızın sonucudur. Onu iyi okuyup anlamadığımızdandır.’’ diye konuştu.

 

Sahabelerine yaşayış tarzlarından Peygambere olan itaat, samimiyet ve fedakârlıktan örnekler veren Şanlı daha sonra “Ey Müslüman kardeşlerim bacılarım iman ve samimiyetimiz Zeyd bin Harise gibi olması lazım, ihlâsımız da onun gibi güçlü olması lazım. Canımızla malımızla her şeyimizle Peygamber yolunda feda etmektir işte Zeyd bunu yaptı hem de biran düşünmeden. Rabbimiz bizden samimiyet ve bağlılık istiyor .Lazım gelir ki sahabe gibi tabiinler gibi hayatımızı ,yaşantımızı İslam’a  göre şekillendirmemiz lazım gelir. Resulullah bizden ne istemişse tavizsiz, şartsız yerine getirmemiz gerekiyor. Resulullah’ın sevgisi bizim kanımıza beynimize işlenmesi gerekiyor.Her zerremiz her damarımızla Allah ve peygamber aşkıyla faaliyet göstermesi gerekiyor’’ ifadelerini kaydetti.

 

Programın sonuna doğru tekrar sahneye gelen sanatçılar, ilahi ve ezgiler seslendirdi. Etkinlik M.Kerbela Şanlı’nın yaptığı kapanış duasıyla son buldu.  

Programın sonunda Peygamber Sevdalılarının Silvan`da başlattığı salâvat kampanyasında çekilen salâvat sayısının şimdiden 6 milyona ulaştığı  belirtildi.

(İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.