HDP Diyarbakır İl Binası önündeki evlat nöbetine 2 aile daha katıldı

HDP Diyarbakır İl Binası önündeki evlat nöbetine 2 aile daha katıldı

Evlat nöbeti tutan acılı ailelerin umutlu bekleyişi devam ederken, ailelerin sayısı 159'uncu günde 83'e yükseldi.

Çocukları HDP tarafından dağa gönderildiği gerekçesiyle HDP Diyarbakır İl Binası önünde 3 Eylül 2019 tarihinde başlayan evlat nöbeti, yeni ailelerin katılımıyla sürüyor.

Kızı dağa kaçırılan Nazime Arslan, HDP Hakkâri İl Binasına kızı Hatice için gittiğini ve HDP'lilerin kendisini tersleyerek geri gönderdiklerini söyledi.

Arslan, "Kızım lise öğrencisiydi. Okula gittikten sonra eve gelmedi. Emniyete gittim, kızımı sordum. Emniyet bize; 'Kızın kayıptır.' dedi. Daha sonra HDP Hakkâri İl Binasına gittim. Onlara; 'Kızım nerededir?' dedim. Onlar da 'Kıştır, kim bilir kızın nereye gitmiş. Bizden uzak dur! Bizimle uğraşma!' diye cevap verdiler." ifadelerini kullandı.

"PKK'liler kızımın isminin listede olduğunu söyledi"

2 yıl önce eşinin çobanlık yaparken PKK'liler tarafından öldürdüğünü belirten Arslan, "Aradan birkaç gün geçti Kerkük'e bir kampa gittim. Oradakiler kızımın isminin listede olduğunu ancak kendisini görmediğini söyledi. 3 yıldır kızım PKK'nin içerisindedir. Ben buraya kızımı HDP'lilerden istiyorum." şeklinde konuştu.

Kızına seslenen Arslan, "Kızım onlar haindir. Hem babanı öldürdüler hem de seni zorla yanlarında tutuyorlar. Sen ve yanındakiler kaçın, gelin." çağrısında bulundu.

"Kızım seni özledim beni duyuyorsan kaç gel"

Hakkâri'den gelen anne Hamri Turan da kızını almadan gitmeyeceğini söyleyerek şöyle konuştu:

Hakkâri'den geliyorum. HDP, 17 yaşında 9'uncu sınıfta okuyan kızım Aysel'i okula giderken kaçırdı. Kızımı çok özledim.

Kızına çağrıda bulunan anne Turan, "Kızım! Yanlış yoldasın, gel. Kızım seni çok özledim. Beni duyuyorsan kaç gel. HDP kızımı getirmeden buradan gitmiyorum." şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler